Nyhet
Hovedretter lam Braissert lammeskank, kålrotfondant, skonsonerotfrites og rosmarinsjy

Braissert lammeskank, kålrotfondant, skonsonerotfrites og rosmarinsjy>

LAMMESKANK

1 Lammeskank pr person

0,5 l lammekraft

8 dl rødvin

1 kinesisk hvitløk

fersk timian

 

Varm opp kraft og rødvin i en kasserolle, da tar ikke braisseringen så lang tid. Braisser skankene i stekeovnen, 150 ° C i 3 timer.

 

KÅLROTFONDANT

400 g kålrot

8 dl klaret smør

7-8 dl kyllingkraft eller tilsvarende

salt, pepper ,hvitløk og

timian etter smak

 

Kålroten stikkes ut til passe størrelse. Bak den i ovnen på 210 ° C i ca 30 minutter i 1 del klaret smør og 1 del kyllingkraft. Salt og pepper, hvitløk og timian tilsettes. Væsken skal ikke dekke potetene helt. Snu fondantene etter halvveis steketid.

 

KARAMELLISERTE GULERØTTER

 2 små gulerøtter pr person

3 ss smør

salt og pepper

litt sukker

 

Rens gulrøttene og skjær dem skiver med aspargesskrelleren.

Gi de et kjapt oppkok så de blir litt møre. Stek dem deretter i pannen med smør og sukker så de blir lett karamelliserte.

 

SKONSONEROTFRIES

Skorsonnerot vaskes og skrelles. Skjær lange skiver med aspargesskrelleren. Fritèr dem til de har gylden farge og bruk dem til garnering.

 

ROSMARINSJY

Lammekraft redusert

0,8 rødvin

rosmarin etter smak

 

Rødvin kokes inn slik at syren forsvinner. Tilsett lammekraft og frisk rosmarin og kok inn til en fin saus.

 

SURSØTE TYTTEBÆR

Tyttebær legges i lake med eddik og sukker. Bærene legges på et stykke papir før servering slik at de renner av seg. Benyttes til garnering.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev