FOTO ulla Westbø
KOKK krativ Catering/ Metervare
appetitt 4/2012
4 lammepølser fra Metervare
400 g lammefilet
100 g traktkantareller
150 g traktkantareller til soppskum
1 dl vann
2 dl kremfløte
1 eggehvite
2 ss meierismør
olje til steking
salt og pepper
fritert hvitløk til pynt
Krydre lammefileten og brun den i en panne. Ha den på et brett og stek til en kjernetemperatur på 57 ° C i ovn på 80° C. Pølsene snittes og steke gylne. Kantareller renses og stekes gylne i panne med olje og litt meierismør. Smak til med salt og pepper.
Soppskum
Rens kantarellene og stek de i varm kjele. Ha på vann og kok til soppen er mør. Ha sopp og kraft over i blender og kjør til jevn masse. Spe med kremfløte og avkjøl. Smak til med salt og pepper. Tilsett 1 eggehvite og sil blandingen over i espumaflaske. Tilsett to gasspatroner.