Hovedretter Kjøtt Helstekt oksefilet , margsaus og skogsopp

Helstekt oksefilet , margsaus og skogsopp>

1 kg ytrefilet av okse på kammen – prøv å få ett stykke med godt med fett utenpå

5 margpiper

400 g skogsopp som steinsopp, kantarell, fåresopp og piggsopp

2 ss meierismør

1 sjalottløk, i skiver

2 dl rødvinssaus

 

Rut opp fettet på ytrefileten og salt og pepre. Brun kjøttet i panne til det har fått gyllen farge. Ta fire av margpipene og legg i en ildfast form sammen med litt hakket timian og hvitløk.

Sett kjøttet og margpipene i stekeovnen på 120 °C. Bruk steketermometer. Kjernetemperaturen skal være 56 °C på kjøttet. Ta ut margen fra den siste margpipen. Del den i skiver. Kok opp rødvinssaus og monter den med marg i skiver. Smak til med salt og pepper. Rens skogsoppen og fres den i smør og sjalottløk. Smak til med salt og pepper.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev