Schnitzel
600 g flatbiff av kalv
300 g panko til strøbrød
salt og pepper, etter smak
sitron
200 g mel
40 g salt
4 egg
vann på spruteflaske
Del kalvekjøttet i fire skiver og bank dem flate til ca. 1,5 cm tykkelse. Dette gjøres lettest ved å legge kjøttet i en vakuumpose først. Bland salt, pepper og mel og visp eggene raskt for hånd. Sprut litt vann på begge sider av kalvekjøttet.
Dette lager en tynn luftlomme mellom kjøttet og den sprø pankoen, som en ekte wienerschnitzel.
Legg den først i mel, så i egg og deretter i panko. Friteres på 175 °C i ca. 5 minutter til den er gyllen og sprø.
Kantarellsmør
200 g romtemperert smør
100 g kantareller
1 sjalottløk
1 ss grov sennep
saft av en sitron
Stek kantarellen i panne med sjalottløk og avkjøl. Kjør i thermomix eller blender med romtemperert smør. Smak til med sennep, salt, pepper og sitron.
Legg schnitzelen på tallerken med en skje kantarellsmør og sitron ved siden av.