Hovedretter Kjøtt Wienerschnitzel med kantarellsmør

Wienerschnitzel med kantarellsmør>

Schnitzel 

600 g flatbiff av kalv

300 g panko til strøbrød

salt og pepper, etter smak

sitron

200 g mel 

40 g salt

4 egg

vann på spruteflaske 

 

Del kalvekjøttet i fire skiver og bank dem flate til ca. 1,5 cm tykkelse. Dette gjøres lettest ved å legge kjøttet i en vakuumpose først. Bland salt, pepper og mel og visp eggene raskt for hånd. Sprut litt vann på begge sider av kalvekjøttet.

 

Dette lager en tynn luftlomme mellom kjøttet og den sprø pankoen, som en ekte wienerschnitzel.

 

Legg den først i mel, så i egg og deretter i panko. Friteres på 175 °C i ca. 5 minutter til den er gyllen og sprø. 

 

 

Kantarellsmør 

200 g romtemperert smør

100 g kantareller

1 sjalottløk

1 ss grov sennep

saft av en sitron

 

Stek kantarellen i panne med sjalottløk og avkjøl. Kjør i thermomix eller blender med romtemperert smør. Smak til med sennep, salt, pepper og sitron. 

 

Legg schnitzelen på tallerken med en skje kantarellsmør og sitron ved siden av. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev