FOTO stian Broch
KOKK mads Revheim-Skjolden
aPPETITT 2/2018
Wagyuslider
200 g wagyukjøtt
100 g høyrygg
salt og pepper
Kvern kjøttet og smak til med salt og pepper. Rull til en sylinder med hjelp av klingfilm. Kjøl ned rullen slik at kjøttet får satt seg. Skjær burgerskiver av sylinderen og stek på veldig hard varme i en støpejernspanne.
Brioche
3 egg
300 g hvetemel
190 g temperert smør
½ pakke tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker
Bland alt det tørre. Visp sammen egg og bland med det tørre for forhånd. Deretter knas inn temperert smør til en fast og klissete deig. Hev i 1 time på et lunt sted i en form. Stek ca. 30 minutter på 180 °C.
Karamellisert løk
2 sjalottløk
smør
sukker
sherryeddik, alt etter smak
Finkutt løken i strimler. Stek den i smør på middels varme til den er godt karamellisert. Tilsett sukker og smak til med sherryeddik.
Syltet søtløk
1 søtløk
½ dl syltelake
1 kvist estragon
Strimle søtløken i ringer på mandolin. Lag en syltelake på 1 del hvitvinseddik, 1 del sukker og 1 del vann. Kok opp sammen med estragon. La det avkjøle litt og hell dette over søtløken.
Dijones
1 eggeplomme
1 egg
2 ss Dijon sennep
2 ss grov Dijon sennep
2 ss hvitvinseddik
salt og 5 dl nøytralolje
Ha alle ingrediensene i en høy beholder. Sett stavmikser i bunnen og bland til det begynner å tykne. Løft stavmikseren rolig opp mot overflaten og dijonesen er klar.