Hovedretter Kjøtt Wagyuslider, karamellisert løk, dijones og brioche

Wagyuslider, karamellisert løk, dijones og brioche>

Wagyuslider

200 g wagyukjøtt  

100 g høyrygg 

salt og pepper

 

Kvern kjøttet og smak til med salt og pepper. Rull til en sylinder med hjelp av klingfilm. Kjøl ned rullen slik at kjøttet får satt seg. Skjær burgerskiver av sylinderen og stek på veldig hard varme i en støpejernspanne. 

 

Brioche

3 egg

300 g hvetemel

190 g temperert smør

½ pakke tørrgjær

1 ts salt

1 ts sukker

 

Bland alt det tørre. Visp sammen egg og bland med det tørre for forhånd. Deretter knas inn temperert smør til en fast og klissete deig. Hev i 1 time på et lunt sted i en form. Stek ca. 30 minutter på 180 °C.

 

Karamellisert løk

2 sjalottløk

smør

sukker

sherryeddik, alt etter smak

 

Finkutt løken i strimler. Stek den i smør på middels varme til den er godt karamellisert. Tilsett sukker og smak til med sherryeddik.

 

Syltet søtløk

1 søtløk

½ dl syltelake 

1 kvist estragon 

 

Strimle søtløken i ringer på mandolin. Lag en syltelake på 1 del hvitvinseddik, 1 del sukker og 1 del vann. Kok opp sammen med estragon. La det avkjøle litt og hell dette over søtløken.

 

Dijones

1 eggeplomme

1 egg

2 ss Dijon sennep

2 ss grov Dijon sennep 

2 ss hvitvinseddik

salt og 5 dl nøytralolje 

 

Ha alle ingrediensene i en høy beholder. Sett stavmikser i bunnen og bland til det begynner å tykne. Løft stavmikseren rolig opp mot overflaten og dijonesen er klar.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev