Hovedretter Kjøtt Tørrmodnet svineribbe og jordskokk

Tørrmodnet svineribbe og jordskokk>

½ tørrmodnet svineribbe, strø over salt minimum 12 timer for steking

3 hvitløk

300 g sjalottløk

1 god kvist rosmarin

fennikelfrø

maldonsalt og svart pepper etter smak

smak til med soyasaus

hvetemel til jevning

vann til riktig konsistens

 

Ha ribba i en langpanne med svoren ned. Hell i vann slik at ca. 1 cm av svoren er dekket. Del hvitløk og sjalottløk i to og legg dem sammen med rosmarin i langpanna.

Dekk over med aluminiumsfolie og sett den i forvarmet ovn på 180 °C  i 1 time. Snu ribba for å få fettet til å renne ned på sidene og legg noen løk kuttet i to i langpanna. 

 Disse løkbitene blir helt utrolig gode, så de kan gjerne serveres sammen med ribba. Fortsett stekingen på 180 °C i 1 time uten aluminiumsfolie. Skru opp temperaturen til 230 °C.

Nå kan man gjerne sitte ved ovnen for å følge med. Bruk grillelementet helt til slutt. Dryss over fennikelfrø som er kjørt til pulver, salt og pepper før servering.

 

Sausen

Sil kraften du får etter steking. Bruk baksiden av en skje til å presse igjennom den bakte løken. Smak til sausen med litt soyasaus og kok inn sausen litt for å forsterke kjøttsmaken.

Jevn sausen med hvetemel som du drysser over, for så å la det synke til bunns. Kok opp under omrøring.

 

Garnityr

300 g jordskokk

2 ss Rørosrømme

solsikkeolje og salt

 

Skrell jordskokken og vend den i litt solsikkeolje. Strø over salt og stek den på 180 °C til den er gyllen og myk.

Kjør den på en kjøkkenmaskin sammen med rømmen til en glatt puré. Smak til med salt.

 

Estragontapioka

2 ss tapiokaperler, kokes i 12 minutter, siles og avkjøles

1 dl eplejuice

20 g estragon

 

Kjør opp eplejuice og estragon med en stavmikser og sil av.

Ha eplejuicen over tapiokaen og sett det kaldt i 12 timer.

 

Bakt løk

4 løk

2 ss smør

salt og solsikkeolje

 

 Del løkene i to på langs og grill dem hardt i en panne til de nesten er svidd. Ha over smør, solsikkeolje og salt.

Bak videre på 160 °C til løken er myk. Del løken i «båter» og fyll med jordskokkpuré og tapiokaen.

Server gjerne med en god salat og bakte poteter til.

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev