Hovedretter Kjøtt Tørrmodnet cote de boeuf

Tørrmodnet cote de boeuf>

grillet vårløk

bakt hvitløk og persille

fettemulsjon

1,5 kg cote de boeuf, godt modnet og romtemperert

1 hvitløk

1 neve bladpersille, renset og grovkuttet

2 bunter vårløk

1 sitron

sprøstekt løk, gjerne hjemmelaget

salt og pepper etter smak

solsikkeolje og olivenolje

 

Pensle kjøttet med solsikkeolje og strø over salt og pepper.

Grill til det er gyllent på alle sidene. Stek videre i ovnen på 160 °C til ønsket kjernetemperatur.

Ha hvitløk i aluminiumsfolie sammen med litt solsikkeolje og maldonsalt.

Bak den i ovnen på 160 °C til hvitløken er gyllen og myk.

 Grill vårløk til den får fin farge og er myk.

 

Emulsjon

100 g klarnet smør

50 g stekt fett fra tørrmodnet kjøtt, varm, og i oljekonsistens

½ dl hvitvinseddik

½ dl hvitvin

1 finkuttet sjalottløk

1 egg og 3 eggeplommer

sitronsaft

fløte til riktig konsistens

salt etter smak

 

Ha hvitvin og hvitvinseddik i en kjele sammen med finhakket sjalottløk.

Kok inn til reduksjon. Sil væsken. Pisk egg og eggeplommer sammen med reduksjonen over vannbad til eggene begynner å koagulere.

Spe i smøret og fettet i en tynn stråle. Smak til med salt og sitron.

Juster konsistensen med litt fløte. Ha sausen over på en espumaflaske klar til bruk.

Anrett etter eget ønske, på tallerkener eller som sharing. Her er det også godt med en god salat ved siden av.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev