Svinekjake kan vare vanskelig å få tak i, men det er definitivt verdt besværet. Gå til en slaktebutikk og bestill der.
DAG 1
Svinekjaken trimmes for overflødig fett. Marineres den over natten i rødvin, svart pepper og timian.
DAG 2
Bind opp kjaken med hyssing og brun den godt i en stekepanne. Ha den i en kjele og slå rødvinslaken over den så den dekkes. Tilsett gulrot, kepaløk og sellerirot.
Kok alt sammen på svak varme i ca 2 timer til det blir ordentlig mørt.
Ta opp svinekjaken og pakk den hardt inn i clingfilm mens den er varm. Ha den i isvann slik at den trekker seg sammen. La den kjølne helt ned.
Reduser kokelaken. Tilsett litt oksekraft og la det koke inn til en fin konsistens. Smak til med trøffelolje, sherrryeddik, salt og pepper.
Monter med litt smør ved servering.
Kutt kjaken i passe størrelse. Brun den lett i en panne og glaser med litt av sausen og fersk persille. Server kjaken med blomkålpuré og ovnsristede persillerøtter og blomkålbuketter.