1 hel sukkersaltet skinke, gjerne delt i to, fås fra slakter. Bestill noen dager i forveien.
1 neve nellik
1 neve stjerneanis
Kutt små hull i svoren til nellik og anis og vakumer skinken i en stor vakumpose. Sous vide-bak den på 62 °C i 12 timer. Kan også gjøres i vanlig ovn i stekepose og da på 70 °C. La den stå til kjernetemperatur viser 62 °C, det tar ca 10-12 timer. Når den er ferdig rives svoren bort. La et lite fettlag være igjen og dekk hele toppsiden med sennep- og brødsmuleblanding. Stek den ferdig i ovnen til den har fått en gylden brun crust på toppen. Kan serveres både kald eller varm.
Sennepcrust
2 eggeplommer
1 glass grov sennep
100 g sukker
100 g brødsmuler
Alt kjøres til en jevn fin masse på kjøkkenmaskin.
Kålsalat
½ finstrimlet hodekål
1 neve tyttebær
3 -4 ss sukker
Kok opp 3 dl med vann med sukker og tilsett tyttebær og kål. Ta av varmen med en gang og la det stå til kålen har blitt helt rød. Tøm av vannet og server mens kålen fortsatt er sprø.