FOTO ulla Westbø
KOKK even ramsvik, Torstein Østenstad og Ronny Kolvik
appetitt 3/2010
200 g kalvebrissel
2 dl redusert kalvekraft
1 dl hvitvin
1 aubergine
1 kepaløk
1 hvitløk
2 tomater
1 paprika
1 squash
2 maiskolber
4 kokte og passerte mandelpoteter
4 minigulrot
1 skorsonnerot
1 bunt vårløk
2 egg
60 g hvetemel
1 dl vann
2 ss smør
laurbærblad, hel sort pepper, salt og sitron
Kalvebrisselen forvelles i vann med laurbær og sort pepper i 3-4 minutter. Maisen stekes gyllen i smør og skrapes fra kolben. Spar litt til dauphine. Resten kjøres glatt på en blender med litt smør, salt og pepper. Kok opp vann med smøret og pisk inn hvetemel til en glatt vannbakkelsdeig. Vend inn kokt og passert potet og mais. Smak til med salt og form små kuler som friteres i olje på 180 ° C til de er gylne. Grønnsakene forvelles i saltet vann og grilles.
Grillsjy
Aubergine, løk, paprika, squash og hvitløk bakes i ovnen på 220 °C til de er skikkelig karamelliserte. Press dem gjennom en fin sil til ca 2-3 dl brunet grønnsakskraft. Reduser hvitvin sammen med grønnsakskraften til 1/3. Tilsett kalvekraft og reduser til ønsket smak og konsistens. Smakes til med salt, sitron og litt olivenolje. Dander ingrediensene i en passende komposisjon og gjerne på en rektangulær tallerken eller annet.