Hovedretter Kjøtt kalvebrissel, risotto og hvit asparges

kalvebrissel, risotto og hvit asparges>

1 finhakket løk

2 ss olivenolje

200 g risottoris, gjerne arborioris

1 dl hvitvin

8 dl oksekraft, eller kalvekraft

6 ss smør

50 g revet Västerbottenost, eller parmesan

salt og pepper

sitronsaft

200 g kalvebrissel

1 dl hvetemel

2 egg

1 dl brødsmuler, panko

8 hvite asparges

100 g fevesbønner, ev. grønne erter

spirer

 

Fres løken i oljen i 3-4 minutter til den begynner å bli myk. Ha i risottorisen og fres på middels varme i et par minutter til. Ha i hvitvinen og la det koke under omrøring til hvitvinen har kokt inn. Spe med en øse oksekraft og la den koke inn. Tilsett litt og litt til kraften er tilsatt. La det koke til risottoen er al dente, det vil si at den er myk, men har en liten, hard kjerne i midten. Dette tar ca. 11-13 minutter. Dra kjelen av varmen og tilsett 2 ss smør og revet ost. Sett på lokk og la risottoen stå i ett minutt før smør og ost røres inn. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Renskjær kalvebrisselen, fjern sener og kutt brisselen i biter som er ca. 4x4 cm. Krydre bitene med salt og pepper. Vend bitene i mel, deretter i sammenpisket egg og brødsmuler. Stek kalvebrisselen i 2 ss smør til den er gjennomstekt. Dette tar ca. 4-5 minutter. Pass på at ikke brødsmulene svir seg.

Smelt 2 ss smør i en stekepanne og fres asparges og fevesbønner i 4-5 minutter til de begynner å bli møre. De smørdampede grønnsakene has over risottoen like før servering.   Tips: Topp gjerne risottoen med spirer like før servering.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev