Nyhet
Hovedretter Kjøtt Sprø gris, pastinakk og hvit trøffel

Sprø gris, pastinakk og hvit trøffel>

4 porsjoner – 800 g tynnribbe av gris

salt

 

Gni grovsalt på ribba og la den ligge kjølig over natten. Vann den godt ut og snitt svoren. Steam ribba i ca en halv time. Stek den så på 165 °C i en halv time og avslutt med 10 og 10 minutter på 200 °C til svoren er crispy. La ribba hvile en halv time for servering.

 

Pastinakkpuré

2 pastinakker

4 dl melk

salt

saft fra en sitron

 

Skrell pastinakken og del den i mindre biter. Kok den mør i melk. Sil av melken og kjør pastinakken til en glatt puré i en blender. Smak til pureen med salt og sitronsaft.

 

 

Eple- og kryddersjy

2 dl okseglace

1 dl tørr cider

½ dl eplemost

1 ss sherryeddik

1 stjerneanis

1 knivegg spisskummin

1 eple

1 ss acasiahonning

blansjerte stenger av stangselleri

gul frissesalat

hvit trøffel, om du er så heldig

 

Rist krydderet i en tørr panne. Tilsett honning og la det karamellisere seg. Kok ut karamellen med eddik og cider. Skjær halve eplet i små terninger og tilsett disse sammen med eplemosten. Reduser til halvparten. Ha i okseglace tilslutt, kok opp og sil av. Skjær et fint stykke av ribba.

Anrett den sammen med pastinakkpuré, tynne skiver av resten av eplet, blansjert stangselleri og litt gul frissesalat. Avslutt med en skje med kryddersjy og litt hvit trøffel høvles over. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev