Det beste med denne retten er kombinasjonen mellom fennikel, chili og bacon.
500 g lettsaltet bacon
2 bunter grov brønnkarse
1 pakke bokhvetenudler
1 pose bønnespirer
1 liten bunt finsnittet gressløk
1 pose sukkererter
1 potte krydderkarse
noen peanøtter
10 fennikelfrø, knust til pulver
kimchibase til dressing
riseddik til dressing
soyasaus til dressing
Vakumer eller pakk baconet i plast. La det koke i ca 3 timer til det er mørt. Avkjøl kjøttet under press og skjær det i skiver.
Krydre skivene med nykvernet sort pepper og salt. Pensle med olje. Grill eller stek kjøttet i en panne til utsiden blir sprø og gylden.
Skyll brønnkarsen og rens bønnespirene. Snitt sukkerertene og klipp krydderkarsen. Kok nudlene i lettsaltet vann.
Dressing
Lag en dressing av 1 del riseddik og 1 del soyasaus. Smak til med kimchibase.
Anrett i en bolle med de lune nudlene i bunnen, de friske urtene, grønnsakene og den sprø og nystekte, eller grillede, grisen.
Dryss over fennikelfrø og dressing.