Hovedretter Kjøtt langtidsbakt gris, bokhvetenudler og brønnkarse

langtidsbakt gris, bokhvetenudler og brønnkarse >

Det beste med denne retten er kombinasjonen mellom fennikel, chili og bacon.

 500 g lettsaltet bacon

2 bunter grov brønnkarse

1 pakke bokhvetenudler

1 pose bønnespirer

1 liten bunt finsnittet gressløk

1 pose sukkererter

1 potte krydderkarse

noen peanøtter

10 fennikelfrø, knust til pulver

kimchibase til dressing

riseddik til dressing

soyasaus til dressing

 

Vakumer eller pakk baconet i plast. La det koke i ca 3 timer til det er mørt. Avkjøl kjøttet under press og skjær det i skiver.

Krydre skivene med nykvernet sort pepper og salt. Pensle med olje. Grill eller stek kjøttet i en panne til utsiden blir sprø og gylden.

Skyll brønnkarsen og rens bønnespirene. Snitt sukkerertene og klipp krydderkarsen. Kok nudlene i lettsaltet vann.

 

Dressing

Lag en dressing av 1 del riseddik og 1 del soyasaus. Smak til med kimchibase.

Anrett i en bolle med de lune nudlene i bunnen, de friske urtene, grønnsakene og den sprø og nystekte, eller grillede, grisen.

Dryss over fennikelfrø og dressing.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev