Hovedretter Kjøtt Røkt svinekoke i Porter, beter, potet og chipotle

Røkt svinekoke i Porter, beter, potet og chipotle>

1 svineknoke per person

100 g små poteter

assorterte beter

noen reddiker

3 laurbærblader

1 dl eplededdik

chipotle etter smak og styrke

1 flaske Porter

5 dl kraft eller vann

sukker og salt etter smak

grov sennep og  flatbrød som tilbehør

 

Stek svinekoken i ovnen i en høy form i ca 1,5 time på 175 ° C, til den begynner å løsne ved beinet.

I mellomtiden kokes eddik, øl , kraft, laurbær, chipotle, salt og sukker.

Når man lager mat med øl er det lett for at maten blir for bitter så man trenger litt sukker for å dempe bitterheten.

Vask poteter og beter. Kok dem  i lett saltet vann. Når de er klare la de avkjøle før du kutter de i passe biter.

Når knoken er nesten ferdig tas formen ut av ovnen og tilsettes ølkraften og grønnsakene.

Sett formen tilbake i ovnen i 10 minutter. Server med grov sennep, flatbrød og gjerne litt pepperrot

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev