FOTO Marius Rua
KOKK Sven Erik renaa og christopher Davidsen
Appetitt 1/2013
1,2 kg kokte hvite bønner, kokt med vann, 2 poteter, 1hvitløk og
2 tomater, 1 stilk timian og 2 sjalottløk
1 dl extra virgin olivenolje
250 g pancetta eller bacon
3 fedd hvitløk
2 liter lys kyllingkraft
timian og rosmarin
1 hakket purreløk,bruk kun det hvite og lysegrønne
1 løk
1 gulrot
1 stilk stangselleri
2 laurbær
750 g svartkål snittet, cavolo nero, savoy
2,5 dl tomatpure
brød og revet parmesan
Forvarm ovnen til 180° C. Kok bønner med grønnsaker og vann.
Surr panchetta med 3 ss av oljen. Tilsett resten av oljen og gjenværende hakket hvitløk, purre, løk, gulrot, selleri og laurbærblad.
Surr i ca. 10 minutter over middels varme til den er litt myk.
Tilsett tomatpure og kål og sauter i 10 minutter. Tilsett kraft, kok opp og tilsett kokte bønner.
La det småkoke i 15 minutter. Juster smak og tykkelse. Serveres med olivenolje, fersk revet parmesan og brød.