Hovedretter Kjøtt Ribollita panchetta og parmesan

Ribollita, panchetta og parmesan >

1,2 kg kokte hvite bønner, kokt med vann, 2 poteter, 1hvitløk og

2 tomater, 1 stilk timian og 2 sjalottløk

1 dl extra virgin olivenolje

250 g pancetta eller bacon

3 fedd hvitløk

2 liter lys kyllingkraft

timian og rosmarin

1 hakket purreløk,bruk kun det hvite og lysegrønne

1 løk

1 gulrot

1 stilk stangselleri

2 laurbær

750 g svartkål snittet, cavolo nero, savoy

2,5 dl tomatpure

brød og revet parmesan

 

Forvarm ovnen til 180° C. Kok bønner med grønnsaker og vann.

Surr panchetta med 3 ss av oljen. Tilsett resten av oljen og gjenværende hakket hvitløk, purre, løk, gulrot, selleri og laurbærblad.

Surr i ca. 10 minutter over middels varme til den er litt myk.

Tilsett tomatpure og kål og sauter i 10 minutter. Tilsett kraft, kok opp og tilsett kokte bønner.

La det småkoke i 15 minutter. Juster smak og tykkelse. Serveres med olivenolje, fersk revet parmesan og brød.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev