Nyhet
Hovedretter Kjøtt Ribberull med urter

Ribberull med urter>

Usaltet svinekjøtt på ca 1,5 kg

Sesongens grønnsaker som pastinakk, gulrøtter, neper, sjalottløk og squash

 

Urtestuffing

1 bunt friske urter som timian, persille og kjørvel

3 fedd hvitløk, finhakket

olivenolje, salt og pepper

 

Bland alle ingrediensene til urtestuffingen i en mikser. Legg svinekjøttet flatt på benken og skrap med en skarp kniv for å få rullen så jevn som mulig. Spre urtefyllet utover, rull sammen og bind opp med hyssing.  Pensle med 2 ss olje, krydre med salt og pepper og annet krydder du liker. Legg rullen i en stekeform og stek i en forvarmet ovn på 220 °C i 25 minutter.

Skjær grønnsakene i passe biter og legg dem i stekeformen. Springle med 2 ss olje, krydre med salt og pepper. Senk temperaturen til 180 °C og stek i en time og ett kvarter, avhengig av ovnen. Serveres med de bakte grønnsakene. Lag gjerne en sjy av stekefettet og kraften fra formen. Sil av og ha i litt finhakkede urter og smak til med salt og pepper. Her kan du justere smakene med hva du liker.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev