Usaltet svinekjøtt på ca 1,5 kg
Sesongens grønnsaker som pastinakk, gulrøtter, neper, sjalottløk og squash
Urtestuffing
1 bunt friske urter som timian, persille og kjørvel
3 fedd hvitløk, finhakket
olivenolje, salt og pepper
Bland alle ingrediensene til urtestuffingen i en mikser. Legg svinekjøttet flatt på benken og skrap med en skarp kniv for å få rullen så jevn som mulig. Spre urtefyllet utover, rull sammen og bind opp med hyssing.
Pensle med 2 ss olje, krydre med salt og pepper og annet krydder du liker.
Legg rullen i en stekeform og stek i en forvarmet ovn på 220 °C i 25 minutter.
Skjær grønnsakene i passe biter og legg dem i stekeformen.
Springle med 2 ss olje, krydre med salt og pepper.
Senk temperaturen til 180 °C og stek i en time og ett kvarter, avhengig av ovnen.
Serveres med de bakte grønnsakene.
Lag gjerne en sjy av stekefettet og kraften fra formen.
Sil av og ha i litt finhakkede urter og smak til med salt og pepper.
Her kan du justere smakene med hva du liker.