Nyhet
Hovedretter Kjøtt Ribbe, steam bun-bao og kimchee majones

Ribbe, steam bun-bao og kimchee majones>

steam bun bao

600 g hvetemel

5 ss sukker

3 ss smør

½ ts natron

½ ts bakepulver

½ pakke tørrgjær

350 g melk

 

Bland alle tørre ingredienser i en eltebolle, smelt smør i en kjele og tilsett melk. Varmes så opp igjen til ca. 40 °C og tøm det i bollen. Eltes sammen i ca. 5 minutter til en smidig deig. Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse. Del deigen i emner på 40-50 gram. Disse rulles ut til små boller, legges på brett og dekkes med plastfolie. Hev til dobbel størrelse.

Kjevle ut litt ovale, pensle overflaten med litt nøytral olje og brett over slik at sidene smurt med olje ligger mot hverandre. Legges over på mellomleggspapir eller små firkanter av bakepapir. Dekk med plast og hev til ca. dobbel tykkelse før de dampes i en bambuskurv eller i en dampovn i 6 minutter.

Kan også dampes i vanlig ovn på 120 °C undervarme, over en langpanne fylt med vann. De er nå klar til servering og bør serveres varme. Fylles som en taco med det man ønsker og serveres direkte. De kan godt pakkes i tette bokser og fryses for senere bruk. Da kan de steames opp eller varmes i microovn.

 

kimchee majones

1 eggeplomme

1 egg

½ ss sennep

6 g salt

1 ½ ss vann

1 ss hvitvinseddik

5 dl nøytral raps- eller solsikkeolje

salt, cayennepepper og sitronsaft

 

Her trenger du en stavmikser og romtempererte ingredienser. Ha alle ingrediensene i et høyt glass eller beholder. De vil naturlig legge seg litt lagvis men slik skal det være! Sett stavmikseren i bunnen på glasset og miks til det begynner å tykne. Løft stavmikseren rolig opp mot overflaten, på 20 sekunder har du hjemmelaget majones. Smakes til med kimchee-base og sitron- eller limesaft. Bruk agurk kuttet i tykke skiver og finhakket koriander som garnityr.

Bollene fylles med en god skive ribbe, rødkål, agurkskive, koriander og spises med hendene.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev