Nyhet
Hovedretter Kjøtt Posjert oksetunge, neper og rosiner braisert i konjakk

Posjert oksetunge, neper og rosiner braisert i konjakk >

1 oksetunge

3 laurbærblad

1 stjerneanis

3 kvaster rosmarin

1 ss sort pepper

1 ss korianderfrø

1 knust hvitløkfedd

50 ml sherryeddik

500 ml oksekraft

 

Ha alle ingrediensene i en panne og kok opp.

Ta av varmen og la det trekke til det er kaldt. Sett det i kjøleskapet over natten.

Ta skinnet av tunga og skjær den i 5 cm tykke biter.

Brun tunga i rapsolje og smør i en stekepanne.

 

Garnityr til oksetunge

1 hel nepe

200 g rosiner

100 g vann

4 cl cognac

50 g brun farin

 

Varm cognac, vann og sukker i en panne til sukkeret er oppløst.

Legg i rosinene og la det trekke i kjøleskapet over natten.

Stek nepene gylne i en varm panne med rapsolje.

Smak til med salt og pepper.

Server alt sammen med en god skje dijon sennep.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev