Nyhet
Hovedretter Kjøtt Pølse og stappe

Pølse og stappe>

2 kg kvernet svinenakke

500 g svinespekk

20 g salt

20 kvernet pepper

10 g kumminpulver

20 g fennikelfrø

20 g korianderfrø

20 g sennepsfrø

1 handfull bladpersille

1 handfull salvie

1 handfull koriander

3 fedd hvitløk, finkuttet

4 ss sherryeddik

3 ss olivenolje

svinetarm

 

Bland alt i en bolle. Bruk standard pølseskinntarm på 36-38 som renses godt i saltvann.

Etter du har fylt pølsene, la dem henge i kjøleskapet over natten for å tørke litt.

Stek dem i panne eller i ovnen.

 

Stappe

1,5 kg bakepotet

200 g smør

2 ss sherryeddik

2 ss dijon sennep

50 g spinat

litt bladpersille

200 ml kremfløte

100 ml H-melk

3 fedd knust hvitløk

5 pinner rosmarin

50 g olivenolje

 

Trekk skrelte bakepoteter i vann til de er ferdige.

Varm opp smør, melk, fløte, hvitløk, rosmarin og olivenolje.

Sil dem over de varme potetene og miks med en visp til du får en luftig konsistens.

Tilsett spinat, sennep, eddik, persille og smak til med salt og pepper rett før servering.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev