800 g ytrefilet av kjøttfe
syltet grønnpepper
syltet rosepepper
sort pepper, stekt i panne for å få ut søtsmaken
1liten kepaløk
1 liten rødløk
1 rød paprika
½ l kalvekraft,bruk evt. kalvekraft fra butikk
1dl rødvin
100 g smør
1 dl smaksfri olje, gjerne rapsolje
300 g persillerot
½ dl. fløte
1 ss smør
6 assorterte småløk av minitypen
2 ss hvitvinseddik
2 ss smør
flaksalt og nykvernet sort pepper
Vask og skrell all løken og persillerøttene. Kutt kepaløk, rødløk og paprika i små terninger og fres det gyllent i en kjele på middels varme
sammen med 1 ss av hver av peppersortene.
Ha så over 1 dl rødvin og la det koke nesten helt inn for så og ha over kraften.
Når det har kokt inn og konsentrert smaken til ca 1/3 del, smak da til med salt ,
litt diijonsennep og rør inn smøret rett før servering.
Kutt ytrefileten i fire fine biffer.
Tørk den på tørkepapir, ha på salt og pepper og brun den skikkelig i en varm panne i litt olje.
Når den er brunet has de i en ildfast form og stekes ferdig i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter eller til den har en kjernetemperatur på 64° C.
Når den er ferdig så la den hvile like lenge som de er stekt.
Kutt persilleroten i grove biter og kok de veldig møre i salt vann. Hell av vannet og kjør til purè med en stavmikser sammen med fløte.
Kok det opp smak til med salt og pepper. Ha i litt smør til slutt for og runde smaken.
Ta så de rensede småløkene og forvell de i en kjele med godt med salt. Avkjøl de og del de i to.
Ta så ut lag for lag og ha de i i en kjele sammen med smøret og eddiken. Smak det til med salt og nykvernet sort pepper.
Ha gjerne litt friske urter over om du har.