Nyhet
Hovedretter Kjøtt plankebiff, persillerotpurè og syrlige småløk

plankebiff, persillerotpurè og syrlige småløk>

800 g ytrefilet av kjøttfe

syltet grønnpepper

syltet rosepepper

sort pepper, stekt i panne for å få ut søtsmaken

1liten kepaløk

1 liten rødløk

1 rød paprika

½ l kalvekraft,bruk evt. kalvekraft fra butikk

1dl rødvin

100 g smør

1 dl smaksfri olje, gjerne rapsolje

300 g persillerot

½ dl. fløte

1 ss smør

6 assorterte småløk av minitypen

2 ss hvitvinseddik

2 ss smør

flaksalt  og nykvernet sort pepper

 

Vask og skrell all løken og persillerøttene. Kutt kepaløk, rødløk og paprika i små terninger og fres det gyllent i en kjele på middels varme sammen med 1 ss av hver av peppersortene. Ha så over 1 dl rødvin og la det koke nesten helt inn for så og ha over kraften. Når det har kokt inn og konsentrert smaken til ca 1/3 del, smak da til med salt , litt diijonsennep og rør inn smøret rett før servering.

Kutt ytrefileten i fire fine biffer. Tørk den på tørkepapir, ha på salt og pepper og brun den skikkelig i en varm panne i litt olje. Når den er brunet has de i en ildfast form og stekes ferdig i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter eller til den har en kjernetemperatur på 64° C. Når den er ferdig så la den hvile like lenge som de er stekt.

Kutt persilleroten i grove biter og kok de veldig møre i salt vann. Hell av vannet og kjør til purè med en stavmikser sammen med fløte. Kok det opp smak til med salt og pepper. Ha i litt smør til slutt for og runde smaken. Ta så de rensede småløkene og forvell de i en kjele med godt med salt. Avkjøl de og del de i to. Ta så ut lag for lag og ha de i i en kjele sammen med smøret og eddiken. Smak det til med salt og nykvernet sort pepper. Ha gjerne litt friske urter over om du har.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev