Nyhet
Hovedretter Kjøtt Pattegris, kålslaw, røkt eplepuré og sennepssjy

Pattegris, kålslaw, røkt eplepuré og sennepssjy>

1 pattegris, 2-3kg

10 l vann

500 g salt

10 laurbærblad

3 ss pepper

2 kepaløk

1 hel hvitløk

 

Kok opp vann med salt, laurbærblad, pepper, hvitløk og kuttet kepaløk. Kjøl ned. La grisen ligge i saltlaken i 3 timer.  Stek grisen på 200 °C i 15 minutter. Skru deretter varmen ned til 160 °C og stek i 1 time. Fullfør med å helle rykende varm solsikkeolje over hele grisen for å få sprø svor.

 

Røkt eplepuré

3 norske epler

røykepistol og spon 

 

Del eplene i to. Legg dem på et stekebrett med snittflaten ned. Bak i ovn på 170 °C i ca. 20 minutter. Kjør eplene i blender til det er helt slett. Ha over eplepureen i en boks med lokk. Tilfør røyk i boksen med røykpistol og la røyken legge seg før du åpner. 

 

 

Eple- & knutekålslaw

1 knutekål

1 eple 

3 ss Røros rømme

3 ss majones

eplecidereddik og salt, etter smak

 

 

Kutt knutekål og eple i strimler på mandolin. Smak til med salt og eplecidereddik i noen timer. Bland ingrediensene med rømme og majones.

 

Sennepssjy

1 kepaløk

1 hvitløkfedd

3 dl god eplejuice

2 dl hvitvin 

3 dl redusert kyllingkraft

3 ss eplecidereddik

2 ss sennepsfrø

 

Fres løk og hvitløk, slå på eplejuice, eddik og vin og reduser til 1/3. Hell på kraft og kok sammen. Smak til med salt, syre og sennepsfrø.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev