Nyhet
Hovedretter Kjøtt Oksetunge og saltgravede eggeplommer

Oksetunge og saltgravede eggeplommer >

Skyll og vask en middels stor oksetunge I kaldt vann.

Fyll en kjele med vann til det dekker.

Tilsett et par ristede pepperkorn, to stjerneanis, 1 ts korianderfrø, et par laurbærblader og litt salt.

La tungen simre til den er gjennomkokt, men mør.

Rens og fjern hinner og annet. Skjær den i tynne skiver og grill skivene på en varm grill.

 

Løk-kompott

2 løk

1 hvitløksfedd

0,5 dl risvineddik

1,5 dl kyllingkraft

 

Stek løk og hvitløk i olje og smør til de er myke og blanke.

Tilsett eddik og kraft. Reduser til passe tykkelse.

 

Fermenterte neper

4 mellomstore norske neper, skåret i skiver

1 l vann

1 ts salt

 

Lag en lake av rent vann og salt. Legg nepeskivene i en lufttett boks.

La de ligge i tre dager i kjøleskapet.

Disse kan videre ligge i fryseren i opptil 6 måneder.

 

Posjerte småpoteter 

250 g nypoteter

0,5 l kyllingkraft

 

Skjær potetene på en mandolin og posjer dem I kyllingkraften til de er kokte. Det tar ca 5 minutter.

 

Saltgravede eggeplommer

Skill egg og hvite på ønskede antall egg og dekk disse med salt i en beholder.

La dem stå i kjøleskapet i en uke.

Ta vekk saltet og heng dem til avrenning i et klede i kjøleskapet i to uker.

 

Brunet smør med sitron

125 g brunet smør  

1 dl sitronjuice

salt etter smak

0,6 dl kremfløte

 

Bland sitronjuice og salt. Springle brunet smør og fløte over retten. 

Kan legges opp på forskjellig vis. Matt har laget sin versjon mer rustikk.

En versjon er skåret i tynne slicer, svisjet på grillen og lagt opp lagvis med salat, neper og dressing som et smørbrød.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev