Hovedretter Kjøtt Oksetataki og hvit rettich

Oksetataki og hvit rettich>

150 g entrecoté av okse

30 g hvit rettich eller daikon

1 ss sesamfrø

3 ss teriyaki saus

1 dl soyasaus

1 dl mirin

1 dl sake

1 ss revet ingefær

1 ss finhakket hvitløk 

2 ss finhakket sjalottløk 

2 ss sukker

 

Svisj ingefær, hvitløk og sjalottløk med nøytral olje i en panne. Når det er blankt, ha i sukker og deretter væsken. Kok opp, slå ned varmen og la det simre. Sausen er klar når den har fått ønsket konsistens. Kjøl ned.

Skrell daikon og kutt fint med kniv eller på mandolin i tynne strimler. Skyll den i kaldt vann. Rist sesamfrø lett i tørr panne og ta dem av når de er gyllen brune.

Grill eller stek kjøttet lett på hver side. Kutt kjøttet i tynne strimler, legg den opp med crispy daikon, et godt lag med teryaki saus. Strø over sesamfrø og ev. litt vårløk.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev