Dette kan likne på en italiensk Bolognaise, men er altså en typisk rett fra Nord-Thailand. Denne serveres normalt sammen med masse urter og grønnsaker. Den serveres med mye forskjellige urter og grønnsaker, men ofte med helsebringende urter, en slags føde for organene som man da dypper i lun kjøttsaus.
8-10 tørkede lange, røde chili
1 ts salt
500 g sitrongress
100 g hvitløk
100 g sjalottløk
350 g svinefarse
300 g cherrytomater
200 g røde modne tomater
litt olje til steking
2 hvitløkfedd
1 ss sukker
1 ts salt
Garnityr
grønne bønner
spisskål
koriander
basilikum
fersk ingefær
svinesvor
Start med å legge chili i bløt slik at de blir myke, ca. 20 minutter. Finkutt sitrongress og kjør dem sammen i en blender eller foodprosessor sammen med chili, hvitløk, sjalottløk og salt til fin paste.
Fres pasten i litt olje og tilsett svinefarse. Ha i skåldede, kuttede tomater og kok alt sammen til det er en fin saus. Server varm som dippsaus sammen med de grønnsaker og urter du måtte ha for hånden sammen med sprøstekt svinesvor.