Hovedretter Kjøtt Nahm prik ong – chilirelish med svinekjøtt og tomat

Nahm prik ong – chilirelish med svinekjøtt og tomat>

Dette kan likne på en italiensk Bolognaise, men er altså en typisk rett fra Nord-Thailand. Denne serveres normalt sammen med masse urter og grønnsaker. Den serveres med mye forskjellige urter og grønnsaker, men ofte med helsebringende urter, en slags føde for organene som man da dypper i lun kjøttsaus.

 

8-10 tørkede lange, røde chili

1 ts salt

500 g sitrongress

100 g hvitløk

100 g sjalottløk

 

350 g svinefarse

300 g cherrytomater

200 g røde modne tomater

litt olje til steking

2 hvitløkfedd

1 ss sukker

1 ts salt

 

 

Garnityr

grønne bønner

spisskål

koriander

basilikum

fersk ingefær

svinesvor

 

Start med å legge chili i bløt slik at de blir myke, ca. 20 minutter. Finkutt sitrongress og kjør dem sammen i en blender eller foodprosessor sammen med chili, hvitløk, sjalottløk og salt til fin paste.

 

Fres pasten i litt olje og tilsett svinefarse. Ha i skåldede, kuttede tomater og kok alt sammen til det er en fin saus. Server varm som dippsaus sammen med de grønnsaker og urter du måtte ha for hånden sammen med sprøstekt svinesvor.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev