Hovedretter Kjøtt medisterpølser og medisterkaker

medisterpølser og medisterkaker>

medisterpølser

3 m svinetarm

1 kg svinekjøtt, bog og nakke

350 g spekk

1 stk løk, revet på rivjern

5 stk einebær

10 stk allehånde, frø

15 stk sorte pepperkorn

0.5 ts malt ingefær

0.25 ts muskatnøtt, malt

3 dl kraft, kald kraft fra svineknoke

3 ts salt

1 ts sukker

 

Vask og skyll tarmene grundig i kaldt til lunkent vann. Kutt kjøtt og spekk i terninger og sett det veldig kaldt – gjerne i fryseren så det nesten fryser.

Kjør det to ganger gjennom kvern. Mal krydderne og bland dem med kjøtt/spekk, salt og sukker.

Bland godt for hånd, spe med kald kraft til all vesken er bundet med kjøttet. Tarmene tørkes godt før de fylles, vær gjerne to på fyllingen; en som tar i mot og en som sveiver. Gå over pølsene og stikk hull på luftlommer med en ren nål. Kokes og stekes, eller stekes direkte på lav temperatur.

 

 

Medisterkaker

1 kg medisterdeig

3 ts salt

5 ss potetmel

0,75 ts pepper

0,5 ts malt muskat

0,25 ts malt ingefær

5 dl melk

4 ss smør til steking

Tilbehør:

4 stk eple

2 pk svisker

1 ss smør til steking

 

Det er viktig at alle råvarene har samme temperatur, og er så kalde som mulig.

Tilsett salt og elt deigen for hånd eller i maskin til den blir seig den skal “henge” på fingrene når du tar litt deig mellom to fingre.

 

Spe med kald melk i flere omganger, og rør deigen godt mellom hver gang du sper. Tilsett potetmel og krydder når du har spedd inn 2/3 av melken. Rør godt, og fortsett å spe med resten av melken.

 

Form runde kaker med skje, brun dem i smør i en middels varm stekepanne. Trekk dem ferdig i vann, kraft eller buljong.

Del eple i båter. Stek dem sammen med svisker i en panne med smør.

Medisterkakene er klare til servering. Passer like godt sammen med ribbe og annen julemat som alene servert med julematens faste tilbehør.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev