Hovedretter Kjøtt Medisterpølse og kaker

Medisterpølse >

500 g hakket svinekjøtt

100 g hakket svinelever

100 g hakket svinespekk

1,5 dl melk

2 egg

2 ss mel

½ ss salt

½ ss pepper

1 ts allehånde

1 ts koriander

¾ revet muskatnøtt

1 ts chiliflakes

¼ ts cayennepepper

svinetarm

 

Det hele kjøres gjennom kjøttkverna én gang og blandes godt. Deretter er det bare å «pølse i vei». Svinelever kan gjerne byttes ut med 100 g hakket elgkjøtt.

Pølsene brunes lett i smør på begge sider hvoretter varmen settes ned. Husk å prikk noen hull i skinnet slik at de ikke sprekker. Til medisterkaker brukes samme oppskrift som medisterpølser, men dropper spekket og blander 50/50 med svinekjøtt og elgkjøtt.

 

persillesaus

50 g smør

ca. 3 ss hvetemel

4-5 dl lettmelk

1 ss sitronsaft

1 stor bunt finhakket persille

1 ss fishsauce

salt og pepper

 

Smelt smøret i en gryte og tilsett hvetemel. Pisk til du har en fin masse. Tilsett melken og pisk jevnt underveis. Kok persillesausen i ca. 5 minutter slik at melsmaken forsvinner. Tilsett sitronsaft og hakket persille og smak til med salt og pepper. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev