500 g hakket svinekjøtt
100 g hakket svinelever
100 g hakket svinespekk
1,5 dl melk
2 egg
2 ss mel
½ ss salt
½ ss pepper
1 ts allehånde
1 ts koriander
¾ revet muskatnøtt
1 ts chiliflakes
¼ ts cayennepepper
svinetarm
Det hele kjøres gjennom kjøttkverna én gang og blandes godt. Deretter er det bare å «pølse i vei». Svinelever kan gjerne byttes ut med 100 g hakket elgkjøtt.
Pølsene brunes lett i smør på begge sider hvoretter varmen settes ned. Husk å prikk noen hull i skinnet slik at de ikke sprekker.
Til medisterkaker brukes samme oppskrift som medisterpølser, men dropper spekket og blander 50/50 med svinekjøtt og elgkjøtt.
persillesaus
50 g smør
ca. 3 ss hvetemel
4-5 dl lettmelk
1 ss sitronsaft
1 stor bunt finhakket persille
1 ss fishsauce
salt og pepper
Smelt smøret i en gryte og tilsett hvetemel. Pisk til du har en fin masse. Tilsett melken og pisk jevnt underveis. Kok persillesausen i ca. 5 minutter slik at melsmaken forsvinner. Tilsett sitronsaft og hakket persille og smak til med salt og pepper.