Hovedretter Kjøtt Marmorert ytrefilet av storfe, grønnkål, steinsoppkrem, stekt steinsopp og potetchips

Marmorert ytrefilet av storfe, grønnkål, steinsoppkrem, stekt steinsopp og potetchips>

200 g ytrefilet, temperert

 

Brun kjøttet på alle overflater. Stek det på 160 °C i ovnen på rist til 50 °C kjernetemperatur. La det hvile i 10 minutter på rist. 

 

 

Grønnkål

noen blader grønnkål 

5 dl vann

100 g smør

salt, etter smak

 

Kok kålen i smørvann i ett minutt.  Legg på papir før anretning.

 

 

Steinsoppkrem

1 kg steinsopp 

200 g smør 

salt, etter smak

 

Stek steinsoppen i smør til den er mør. Kjør opp massen i thermomix til den er glatt. Smak opp med salt og sitron.

 

 

Potetchips 

1 kg potet, helst mandel

30 g maisenna

20 g salt 

 

Kok potetene møre og ta vare på vannet. Kjør potetene i thermomix og spe med vannet til du får en myk puré. Tilsett maisenna og salt, og sett temperaturen på 100 °C. Kjør på temperatur i 10 minutter. Spre massen utover bakepapir og tørk i romtemperatur til det er tørt. Friteres når det er tørt. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev