Svinenakke
1 kg svinenakke
1 ss smør fra Avdem
salt, pepper og timian
1 økologisk sitron
Krydre svinenakken med salt og pepper og legg i en sous vide-pose sammen med timian og sitron i skiver. Vakumer. Legg svinenakken i vannbad som holder 62 °C og la den ligge der i 36 timer. Dette gir en fantastisk mør, smakfull og god svinenakke. Ta ut svinenakken av vakum og brun den godt i smør like før servering.
Du kan også steke svinenakken uten sous vide. Da brunes den i pannen og stekes i ovnen ved 180 °C til du har en kjernetemperatur på 62 °C. La hvile i 15 minutter før servering.
Kantarellsjy
15 g tørket kantarell fra Soppgleder
½ løk, finhakket
4 dl god oksekraft
1 dl eplejuice
2 ss smør fra Avdem
salt og pepper
Legg kantarell i bløt i lunkent vann i ca 30 minutter. Hell av vannet og tørk kantarellene på papir. Brun dem i ½ ss smør sammen med den finhakkede løken. Ha på eplejuice og kok inn til halvparten gjenstår. Ha på oksekraft og kok til ønsket tykkelse og smak. Dra kjelen til side og pisk inn 1,5 ss smør like før servering. Smak til med salt og pepper.
Syltet kålsalat
1 liten hodekål, i tynne strimler
3 dl frisk eplejuice
2 ss sukker
Kok opp eplejuice og sukker til sukkeret er løst opp. Avkjøl eplejuicen og vend inn i den strimlede hodekålen. La stå kaldt til servering. Svinenakken har jeg her servert med spekepølse fra Brimi Sæter som er laget på den samme lykkelige grisen.
Denne retten kan du servere som den er på en buffet, eller f. eks med ovnsstekte poteter eller en kantarellrisotto.