Hovedretter Kjøtt Krydderpølser, sennepsaioli og hjemmelaget ketchup

Krydderpølser, sennepsaioli og hjemmelaget ketchup>

Krydderpølser

2 meter svinetarm

400 g kjøttdeig

200 g medisterfarse

1 egg

1 ss mel

1 dl melk

2 finhakkede sjalottløk

1 finhakket hvitløkfedd

1 ts spisskumminfrø

10 sorte pepperkorn

1 ts fennikelfrø

1 ts anisfrø

1 ts tørked chili

salt etter smak

 

Rist krydderet i en stekepanne til de begynner å ryke, knus dem i en morter til fint pulver. Bland så alle ingrediensene sammen og smak til med salt. Ha blandingen i en sprøytepose, tre på tarmen og sprøyt ut til ca 20 ca pølser. Bind mellom hver pølse med hyssing. Trekkpølsene i vann i 2-3 minutter. Stek dem ferdig på grillen eller i en stekepanne.

 

Ketchup

2 ½ dl eplecidereddik

1 laurbærblad

¼ ts kanel malt

½ ts koriander malt

1 stjerneanis

8 ss demerera sukker

1 ½ kg overmodne tomater, oppdelt og innmaten tatt ut,eller to bokser hermetiske tomater

1 ts salt

1 ss sennepspulver

1 fedd finhakket hvitløk

noen dråper tabascosaus

2 ss tomatpurè

1 ts maizenna, kan sløyfes

 

Ha alle ingrediensene i en kjele og la det småputre i 30-40 minutter, Kjør blandingen opp i en blender,  sil av sausen  og jevn den hvis den ønskes mer fyldig.

 

Sennepsaioli

2 eggeplommer

1 ss dijonsenep

3 dl nøytral olje

1 ss hvitvinseddik

litt vann

1 stort hvitløkfedd

3 ss grov sennnep

2 ss finhakket kjørvel

salt og pepper etter smak

sitronsaft etter smak

 

Visp eggeplommene, dijonsennep, litt salt og eddik godt sammen. Kjør hvitløk og olje sammen med en stavmikser. Visp oljen i en tynn stråle inn i eggene. Ha i litt vann om aiolien blir for tykk.

Rør inn grov sennep og kjørvel. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev