Krydderpølser
2 meter svinetarm
400 g kjøttdeig
200 g medisterfarse
1 egg
1 ss mel
1 dl melk
2 finhakkede sjalottløk
1 finhakket hvitløkfedd
1 ts spisskumminfrø
10 sorte pepperkorn
1 ts fennikelfrø
1 ts anisfrø
1 ts tørked chili
salt etter smak
Rist krydderet i en stekepanne til de begynner å ryke, knus dem i en morter til fint pulver. Bland så alle ingrediensene sammen og smak til med salt. Ha blandingen i en sprøytepose, tre på tarmen og sprøyt ut til ca 20 ca pølser. Bind mellom hver pølse med hyssing. Trekkpølsene i vann i 2-3 minutter. Stek dem ferdig på grillen eller i en stekepanne.
Ketchup
2 ½ dl eplecidereddik
1 laurbærblad
¼ ts kanel malt
½ ts koriander malt
1 stjerneanis
8 ss demerera sukker
1 ½ kg overmodne tomater, oppdelt og innmaten tatt ut,eller to bokser hermetiske tomater
1 ts salt
1 ss sennepspulver
1 fedd finhakket hvitløk
noen dråper tabascosaus
2 ss tomatpurè
1 ts maizenna, kan sløyfes
Ha alle ingrediensene i en kjele og la det småputre i 30-40 minutter, Kjør blandingen opp i en blender, sil av sausen og jevn den hvis den ønskes mer fyldig.
Sennepsaioli
2 eggeplommer
1 ss dijonsenep
3 dl nøytral olje
1 ss hvitvinseddik
litt vann
1 stort hvitløkfedd
3 ss grov sennnep
2 ss finhakket kjørvel
salt og pepper etter smak
sitronsaft etter smak
Visp eggeplommene, dijonsennep, litt salt og eddik godt sammen. Kjør hvitløk og olje sammen med en stavmikser. Visp oljen i en tynn stråle inn i eggene. Ha i litt vann om aiolien blir for tykk.
Rør inn grov sennep og kjørvel. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.