1 kalveskank
½ sellerirot
2 gulrøtter
1 kepaløk
½ purreløk
Kutt bort senefestene nederst på skanken og puss bort kjøttet slik at du får ett lite håndtak. Ha skanken i en stor kjele sammen med skrelte rotgrønnsaker i terninger og dekk med vann. La skanken småkoke i ca 4 timer. Ta den ut av vannet.
Glasering til kalveskank
2 ss honning
2 ss brunt sukker
salt og pepper
Blandes sammen og pensles på kalveskanken før den bakes i ovnen sammen med rotfruktene.
Bakte rotfrukter
2 søtpoteter
2 persillerøtter
½ hvitløk
1 sitron
3 gulrøtter
2 ss god olivenolje
salt og pepper.
1 liten bunt salvie
Skrell og kutt rotfruktene i båter og legg dem i en ildfast form. Vend inn 2 ss god olivenolje, saften av en sitron, ha i sitronskallet og den halve hvitløken. Krydre med salt og pepper. Ha skanken over grønnsakene og krydre den med salt og pepper. Pensle så på glaseringen og bak alt sammen i 30 minutter på 180 °C. Fersk salvie blandes med rotfruktene før servering.