Nyhet
Hovedretter Kjøtt Kalvefilet Oscar, hummer, choron saus og hvit asparges

Kalvefilet Oscar, hummer, choron saus og hvit asparges>

Renskjær fileten og la den ligge noen timer før steking.

Krydre med salt og pepper. Stek fileten rundt hele til kjernetemperatur på 56-58 °C.

 

Choronsaus

3 ss hvitvinsreduksjon

2 ss grillet tomatpure

2 eggeplommer

klaret og  temperert smør

hakket estragon

salt etter smak

 

Kok opp en kjele med vann, og trekk til side. Det skal ha en temperatur på ca 70 °C.

Hell reduksjon i bollen og pisk inn eggeplommene.

Pisk luftig. Spe inn smøret og pisk.

Ha i 2 ss vann og pisk inn tomatpureen.

Ha i den hakkede estragonen rett før servering.

Smak til med salt.

 

Hvitvinsreduksjon

3 sjalottløk

1 fedd hvitløk

4 hele pepperkorn

hvitvin

 

Fres løk, hvitløk og pepper. Hell over hvitvin og reduser til ca halvparten.

 

Grillet tomatpuré

Varm opp en panne, og ha i tomatpureen. «Grill» tomatpureen til den ikke har rå smak lenger.

 

Hvit asparges

Skrell aspargesen og beregn 2 per person

Kok dem i vann til al dente-konsistens.

 

Hummer

Blansjer hummeren i saltvann i ca 1 minutt.

Knekk av skallet og ta ut fileten. Pannestek fileten på den røde yten til den er gyllen.

Vend og monter med smør.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev