Hovedretter Kjøtt Kalvebryst med brissel og fennikelcruditè

Kalvebryst med brissel og fennikelcruditè >

Kalvebrystet trenger å koke for å bli mørt. Smak til kokevannet med litt urter, salt og pepper, og la kjøttet syde til det blir mørt. Brissel er thymuskjertelen til kalven og den befinner seg i brystet rett nedenfor halsen, og vokser frem i puberteten.

Den kalles ris de veau på fransk og sweetbread på engelsk.

 

600 g saltet og kokt kalvebryst

200 g kalvebrissel

200 g fennikel

100 g parmesan

kjørvel, persille, balsamicoeddik, olivenolje og maldonsalt etter smak

 

Grill kalvebrystet på fettsiden og krydre det med salt og pepper. Stek brisselen i en varm panne til den blir gylden.

Krydre den med salt og pepper. Avslutt med en klatt smør og senk varmen.

 

Høvle fennikelen tynt på en mandolin og smak til med maldonsalt, pepper, sitron, olivenolje og urter. Høvle parmesanen i tynne skiver. Legg cruditèen i bunnen på et fat og legg stykker av kjøttet oppå. Avslutt med parmesanskiver, olivenolje, balsamicoeddik og urter.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev