Hovedretter Kjøtt Kålruletter "kometen"

Kålruletter "kometen">

800 g medisterfarse

1 hode hvitkål

1 gul løk

smør til steking

1 kokt, kald potet

2 dl melk

1 dl strøbrød

2 egg

4 ss soyasaus

2 ss lys sirup

2 ss kalvfond

2 ss smeltet smør

1 ss sukker

6 dl sjysaus

2 laurbærblad

10 svartpepperkorn

salt og pepper

 

Ta ut stilken av kålhodet og forvell det i saltet vann i ca 15 minutter. Ta opp kålen og løs den forsiktig i fine blader. Skjær bort den harde midtnerven og legg dem til side. Legg opp bladene på en skjærefjøl. Sett ovnen på 200 °C. Skrell og finhakk løken og kålrestene. Fres det gyllenbrunt i litt smør og mos potene med en gaffel. Bland melken og strøbrødet med poteter, løk og kål.

La det svelle i ca 10 minutter. Bland smeten med farsen, eggene, soyasaus, sirupen og kalvfonden. Salt og pepre. Rør raskt til en smidig smet. Legg smeten i små klikker ut på kålbladene. Rull sammen til tette kålruletter og legg dem i en smurt, ildfast form. Stek formen i midten av ovnen i ca 30 minutter til de fått en fin jevn farge.

Tilsett sjysausen og krydderet. Senk varmen til 150 °C. Braissere videre i 30-40 minutter og øs underveis med sjyen. Server kålrulettene varme med potetmos, syltede agurker og nyrørte tyttebær.    

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev