Nyhet
Hovedretter Kjøtt Hode og kjake

Hode og kjake>

Hode og kjake

 

1 grisehode

2 dl salt

10 dl vann

 

Skyll hodet i kaldt vann og legg det i en saltlake natten over. Steam hodet på 85 °C til kjernetemperaturen er 75 °C. Det tar 2-3 timer.

Sett ovnen på 50 °C og la det tørke i 2 timer. Sett over en kjempewok med olje og friter hele hodet. Server med chilisaus og buns.

 

 

Steamet hvetebolle

1 pakke fint hvetemel, Lotus brand mel 

½ pakke tørrgjær

1 ts salt

30 g sukker

0,5 dl soyaolje

6 dl vann

 

Deigen forheves i 2 timer og rull ut emner til boller. Kjevl bollene flate og avlange, legg et klede over og legg et lite bakepapir mellom. Etterheves i 1 time i ovnen på 30 °C. Steames på 100 °C i 10 minutter. Server med syltet chili, agurk, chilisaus og litt ristet sesamfrø.

 

 

Chilisaus 

5 tørkede, lange røde chili, halvparten med frø, halvparten uten

1 hvitløk    

½ klump palmesukker

3 ss fiskesaus

5 ss limejuice

 

Bak hvitløken i ovnen til den er blitt brun, ca. 170 °C i 1 time. Rist chilien lett i tørr panne. Kok opp kokosmelken med sukker, skrelt hvitløk og chili og ha det i en blender. Kjør til puré. Smak til med lime og fiskesaus. Den skal smake syrlig, søtt og salt.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev