Nyhet
Hovedretter Kjøtt svinekam selleripuré og salviesjy

svinekam selleripuré og salviesjy>

1  svinekam, med bein

salt, pepper og olje

 

Her er en favoritt. Store kjøttstykker som får stå lenge og kose seg i stekeovn. Kjøttet blir saftig og smakfullt.

Husk å beregne dobbel mengde av det en trenger til selve middagen for her blir det rikelig med pålegg til dagene etter dette festmåltidet.

Sørg for å skaffe førsteklasses råvare. Det finnes også etter hvert mange gode leverandører på frittgående og/eller økologiske svin.

Med så godt kjøtt slipper en å kamuflere smaken med sennep, honning etc.

Trim hele kammen til det blir et jevnt fettlag rundt fileten. Masser inn kammen med olje, salt og pepper.

Forvarm stekeovnen til 250 °C og sett inn kjøttet til bruning.

Etter 15-20 minutter, når kammen har fått fin farge, settes ovnen ned til 70 °C og kjøttet kan steke i ca 8 timer.

Ta ut kjøttet og avkjøl. Bein ut kammen og kutt opp bena som du steker i kjele med rotgrønnsaker og koker en god kraft til å lage sausen av til svinekjøttet.

Når kraften er kokt, kan den jevnes og smakes til med litt frisk salvie.

Skjær av ønsket mengde av svinekammen som varmes forsiktig og skjæres i tynne skiver ved servering.

 

Sellericonfit og puré

1,5 kg sellerirot

3 dl olivenolje

1 dl kremfløte

50 g smør

hvitløk etter smak

 

Skrell selleri og kutt opp 8 fine rektangler med lik størrelse og fasong. Disse bakes i olivenolje med 2 hvitløksfedd og litt salt på 140 °C i ca 30 minutter

til de er møre. Resten av sellerien kokes i vann. Når den er ferdigkokt, siles vannet av og kjøres på blender med fløte og smør til en glatt puré.

Bruk gjerne litt av kokevannet for å justere konsistensen på pureen. Smak til med salt.

 

Vårgrønnsaker

Utvalget vil variere etter tilgang. Vi har brukt neper, gul- og rødbeter. Grønnsakene renses og forvelles noen minutter før servering.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev