1 svinekam, med bein
salt, pepper og olje
Her er en favoritt. Store kjøttstykker som får stå lenge og kose seg i stekeovn. Kjøttet blir saftig og smakfullt. Husk å beregne dobbel mengde av det en trenger til selve middagen for her blir det rikelig
med pålegg til dagene etter dette festmåltidet.
Sørg for å skaffe førsteklasses råvare. Det finnes også etter hvert mange gode leverandører på
frittgående og eller økologiske svin.
Med så godt kjøtt slipper en å kamuflere smaken med sennep, honning etc.
Trim hele kammen til det blir et jevnt fettlag rundt fileten. Masser inn kammen med olje, salt og pepper.
Forvarm stekeovnen til 250 °C og sett inn kjøttet til bruning.
Etter 15-20 minutter, når kammen har fått fin farge, settes ovnen ned til 70 °C og kjøttet kan steke i ca 8 timer.
Ta ut kjøttet og avkjøl. Bein ut kammen og kutt opp bena som du steker i kjele med rotgrønnsaker og koker en
god kraft til å lage sausen av til svinekjøttet.
Når kraften er kokt, kan den jevnes og smakes til med litt frisk salvie.
Skjær av ønsket mengde av svinekammen som varmes forsiktig og skjæres i tynne skiver ved servering