Nyhet
Hovedretter Kjøtt Helstekt svinekam

Helstekt svinekam>

1  svinekam, med bein

salt, pepper og olje

 

Her er en favoritt. Store kjøttstykker som får stå lenge og kose seg i stekeovn. Kjøttet blir saftig og smakfullt. Husk å beregne dobbel mengde av det en trenger til selve middagen for her blir det rikelig med pålegg til dagene etter dette festmåltidet. Sørg for å skaffe førsteklasses råvare. Det finnes også etter hvert mange gode leverandører på frittgående og eller økologiske svin. Med så godt kjøtt slipper en å kamuflere smaken med sennep, honning etc.

Trim hele kammen til det blir et jevnt fettlag rundt fileten. Masser inn kammen med olje, salt og pepper. Forvarm stekeovnen til 250 °C og sett inn kjøttet til bruning. Etter 15-20 minutter, når kammen har fått fin farge, settes ovnen ned til 70 °C og kjøttet kan steke i ca 8 timer. Ta ut kjøttet og avkjøl. Bein ut kammen og kutt opp bena som du steker i kjele med rotgrønnsaker og koker en god kraft til å lage sausen av til svinekjøttet. Når kraften er kokt, kan den jevnes og smakes til med litt frisk salvie. Skjær av ønsket mengde av svinekammen som varmes forsiktig og skjæres i tynne skiver ved servering

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev