Ertesuppe barnemeny
500 g grønne erter
1 sjalottløk
1 ss rapsolje
1 l kyllingkraft
2 ss crème fraîche
salt og pepper etter smak
3 grove pølser, gjerne vossakorv eller bratwurst
Fres sjalottløk i rapsolje og ha på kraft. Tilsett grønne erter og kjør med stavmikser eller blender til suppen har jevnet seg. Tilsett crème fraîche og smak til med salt og pepper. Stek pølsene gylne og kutt dem i biter. Anrett suppen med pølsebiter oppi.
Focacciabrød
5 dl vann
½ pakke gjær
600 g hvetemel
5 g salt
3 ss olivenolje
1 stilk rosmarin
½ fedd hvitløk
Bland ut gjær i vann og tilsett hvetemel og salt. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i ti minutter. Deigen skal være seig og klissete. Kjør olivenolje, rosmarin og hvitløk på blender til det blir en fin og grønn olje. Smør en dyp langpanne på ca 30 x 40 cm godt med formfett. Hell over brøddeigen i langpanna og ha rosmarinoljen over.
Bruk hendene og klem deigen utover så den dekker hele formen. Dryss over havsalt og la den heve til dobbelt størrelse. Stek brødet på 220 °C i 25 minutter og avkjøl det på rist.