Hovedretter Kjøtt Grillet svinenakke,epler og chorizoglace

Grillet svinenakke,epler og chorizoglace >

150 g svinenakke

salt og  pepper

 

Grill kjøttet periodevis et par ganger, er skiven tynn, ca 3 ganger på og av grillen.

La det hvile i 5 minutter.

 

200 g rå chorizo

10 g sorte sesamfrø

1 l kyllingkraft 

sesamolje etter smak

rødvinseddik etter smak

salt etter smak

 

Stek chorizo og sort sesam i en tørr panne til den er gylden og crispy.

Hell i kyllingkraft og 1 ts sesamolje. Reduser dette til rett før det er svidd.

Sil av chorizoen og smak til glaceen med eddik og salt.

 

poteter, epler, selleri og løk

200 g kokte poteter

200 g epler

200 g sellerirot

200 g blansjerte boretaneløk

10 g salt

100 g kyllingfett

300 g honning

1 dl rødvinseddik

 

Grønnsakene kuttes i like pene biter og blandes med salt, kyllingfett, honning og eddik.

Bak dem i ovnen på 190° C  i 15 minutter.

Rosenkålblader fra 20 rosenkålhoder stekes i panne med like deler baconfett og smør .

Bland rosenkål inn med de andre grønnsakene.

Anrett pent på en tallerken med blomkarse og løk.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev