800 g entrecote
Del kjøttet opp i stykker på 200 g, varm godt opp en grillpanne og la det tempereres i 25 minutter. Grill den så i ca 1 minnutt på hver side, la den hvile i ca 3-4 minutter.
Vil du ha den bedre stekt kan du steke det i ovne på 180° C i ca 2-3 minutter.
Bakt løk
2 kepaløk
Olivenolje
salt og pepper
Forvarm ovnen til 160° C og skrell løken og del den i 4. Varm opp en steike panne til høy varme, legg løken med ene snittsiden ned i tørr panne, la den ligge til den blir godt karamelisert. Snu den til andre snitt siden og gjenta. Ta ut av stekepannen og i en ildfast form, dryss godt med olivenolje over, krydres med salt og pepper og bakes i ovnen i ca 30 minutter.
Lett kremet sopp
12 små shampingjonger
1 sjalottløk
4 ss creme fraiche
2 ss finhakket gressløk
1 ss smør
salt, pepper og sitronsaft etter smak
Varm opp en stekepanne med litt nøytral olje til høy varme. Legg i soppen og stek den til den får en gyllenbrun farge. Ha så i smør og løk og sviss til løken er blank
Ha i creme fraiche og kok dette inn til den kremer seg på soppen. Smak til med litt sitronsaft, salt, pepper og ha i gressløken
Fritert bakepotet
2 bakepotet
Skrell poteten og kutt den i ca 3 cm tykke og 6 cm lange biter Blansjer dem i ca 4-5 minutter i lett saltet vann, vær forsiktig at vannet ikke fosskoker men bare småputrer.
Ta dem ut av vannet og tørk godt av dem .Varm opp en frityrgryte til 180° C. Friter potene til de er sprø og har fått en fin gyllen farge.