Hovedretter Kjøtt Grillet entrecote, sopp og løkfritert bakepotet

Grillet entrecote, sopp og løkfritert bakepotet >

800 g entrecote

 

Del kjøttet opp i stykker på 200 g, varm godt opp en grillpanne og la det tempereres i 25 minutter. Grill den så i ca 1 minnutt på hver side, la den hvile i ca 3-4 minutter.

Vil du ha den bedre stekt kan du steke det i ovne på 180° C i ca 2-3 minutter.

 

Bakt løk

2 kepaløk

Olivenolje

salt og pepper

 

Forvarm ovnen til 160° C og skrell løken og del den i 4. Varm opp en steike panne til høy varme, legg løken med ene snittsiden ned i tørr panne, la den ligge til den blir godt karamelisert. Snu den til andre snitt siden og gjenta. Ta ut av stekepannen og i en ildfast form, dryss godt med olivenolje over, krydres med salt og pepper og bakes i ovnen i ca 30 minutter.

 

Lett kremet sopp

12 små shampingjonger

1 sjalottløk

4 ss creme fraiche

2 ss finhakket gressløk

1 ss smør

salt, pepper og sitronsaft etter smak

 

Varm opp en stekepanne med litt nøytral olje til høy varme. Legg i soppen og stek den til den får en gyllenbrun farge. Ha så i smør og løk og sviss til løken er blank

Ha i creme fraiche og kok dette inn til den kremer seg på soppen. Smak til med litt sitronsaft, salt, pepper og ha i gressløken

 

Fritert bakepotet

2 bakepotet

 

Skrell poteten og kutt den i ca 3 cm tykke og 6 cm lange biter Blansjer dem i ca 4-5 minutter i lett saltet vann, vær forsiktig at vannet ikke fosskoker men bare småputrer.

Ta dem ut av vannet og tørk godt av dem .Varm opp en frityrgryte til 180° C. Friter potene til de er sprø og har fått en fin gyllen farge.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev