800 g kalv entrecôte
salt og pepper
rapsolje
soppulver, tørket sopp som er malt opp til pulver
Del opp kjøttet i fire like store stykker og vend dem i olje. Krydre med salt, pepper og soppulver. Grill kjøttstykkene i en grillpanne eller på grillen.
Smørkokte primører
2 vårløk
12 minigulrøtter
4 neper
100 g morkel
smør
salt etter smak
1 ss finsnittet gressløk
Skrell alle grønnsakene og del dem opp i ca like store biter. Rens morkelen for sand og jord. Kok så grønnsakene i lett saltet vann og godt med smør. Stek soppen i en stekepanne med smør. Bland grønnsakene og soppen sammen, og smak til med salt og finsnittet gressløk.
Morkelmajones
100 g morkler
1 sjalottløk
¼ fedd hvitløk
1 egg
3 dl rapsolje
1 ts sennep
1 ts hvitvinseddik
salt og pepper etter smak
Finsnitt løk, hvitløk og morkel. Fres alt lett i en panne på svak varme til alt er mørt. Smak til med salt og pepper. Sil av og avkjøl i romtemperatur. Pisk sammen egg, sennep, eddik og olje til majones og bland med morkelblandingen. Smak til med salt og pepper. Dryss litt sennepskarse over majonesen ved servering.
Syrlig løkskum
3 kepaløk
2 ss smør
1 dl hvitvinseddik
1 fedd hvitløk
3 dl lys oksekraft
2 dl kremfløte
1 dl H-melk
Skrell løk og hvitløk og skjær dette i tynne skiver. Kok løken i smør og eddik til all væske er absorbert og løken er lett karamellisert. Løken skal nå være «sursøt». Tilsett oksekraften og fløten og reduser til halv mengde. Kjør blandingen opp med en blender og sil av. Smak til med salt og tilsett 1 dl melk. Holdes varm og skummes med en stavmikser.