Nyhet
Hovedretter Kjøtt grillet kalv, morkelmajones og løkskum

grillet kalv, morkelmajones og løkskum>

800 g kalv entrecôte

salt og pepper

rapsolje

soppulver, tørket sopp som er malt opp til pulver  

 

Del opp kjøttet i fire like store stykker og vend dem i olje. Krydre med salt, pepper og soppulver. Grill kjøttstykkene i en grillpanne eller på grillen.

 

Smørkokte primører

2 vårløk

12 minigulrøtter

4 neper

100 g morkel

smør

salt etter smak

1 ss finsnittet gressløk

 

Skrell alle grønnsakene og del dem opp i ca like store biter. Rens  morkelen for sand og jord. Kok så grønnsakene i lett saltet vann og  godt med smør. Stek soppen i en stekepanne med smør. Bland grønnsakene og soppen sammen, og smak til med salt og finsnittet gressløk.

 

Morkelmajones

100 g morkler

1 sjalottløk

¼ fedd hvitløk

1 egg

3 dl rapsolje

1 ts sennep

1 ts hvitvinseddik

salt og pepper etter smak

 

Finsnitt løk, hvitløk og morkel. Fres alt lett i en panne på svak varme  til alt er mørt. Smak til med salt og pepper. Sil av og avkjøl i romtemperatur. Pisk sammen egg, sennep, eddik og olje til majones og bland med   morkelblandingen. Smak til med salt og pepper. Dryss litt sennepskarse over majonesen ved servering.

 

Syrlig løkskum

3 kepaløk

2 ss smør

1 dl hvitvinseddik

1 fedd hvitløk

3 dl lys oksekraft

2 dl kremfløte

1 dl H-melk

 

Skrell løk og hvitløk og skjær dette i tynne skiver. Kok løken i smør og eddik til all væske er absorbert og løken er lett karamellisert. Løken skal nå være «sursøt». Tilsett oksekraften og fløten og reduser til halv mengde. Kjør blandingen opp med en blender og sil av. Smak til med salt og tilsett 1 dl melk. Holdes varm og skummes med en stavmikser.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev