Svineschnitzel Gordon bleu
400-500 g svineplomme i skiver
salt og knust sort pepper
4 gode skiver parmaskinke
4 tynne skiver gruyère
1 dl mel
2 sammenvispede egg
2 dl lyst brødrasp, panko, griljermel eller brødkrumme
2-3 dl klaret smør
Bank svineskivene ordentlig flate. Legg en skinkeskive og en skive ost på halve Schnitzelen. Brett den andre delen over. Krydre med salt og pepper. Vend først i mel, så i egg og til slutt i brødrasp. Stek schnitzlene gylne i klaret smør og legg dem på papir før servering.
Remulade
1 ansjos
1/2 fedd hvitløk
1 eggeplomme
1 ts Dijon sennep
1 ss sitronsaft
1 dl solsikkeolje
1 ss kapers
1 ss hakket persille
2 ss hakket sylteagurk
salt og pepper
Ha ansjos, hvitløk og solsikkeolje i en kjele. La det surre i et par minutter til ansjosene smelter. Visp sammen innholdet i kjelen til en saus og ta av fra varmen. Rør inn eggeplomme, kapers, sylteagurk, sitronsaft, persille og smak til med salt og pepper.
Romanesco med grønn chili
Tenk på romanesco som blomkålens og brokkoliens kjærlighetsbarn. Kan brukes på samme måte som foreldrene, men den tåler også en del smak, som i denne lune salaten med chili.
½ hode romanesco
3 cm fersk, grønn chili
1 ss finhakket sjalottløk
2-3 ss smør
1 ss hakket basilikum
litt finrevet skall av sitron
salt
Bland sammen og smak til.
Potetsalat med olivenolje
Potetsalaten klarer seg godt uten melkeprodukter. Dette er en basisoppskrift som kan varieres i det uendelige og suppleres med andre grønnsaker, urter eller ingredienser i dressingen.
600 g kokefaste poteter eller små, fine nypoteter
2-3 ss god olivenolje
1 ss grov sennep
1 ss kapers, hakket
1 sjalottløk
finhakket salt og pepper
Kok potetene med skallet på. Ha så mye salt i kokevannet at det smaker som sjøvann. Kok potetene møre og skrell dem mens de er varme. Nypoteter med tynt og delikat skall kan få beholde skallet på.
Del potetene opp i terninger og vend det hele sammen. Smak til med salt og pepper. Anrett ingrediensene på en stor tallerken og dryss over med litt finhakket gressløk.