Hovedretter Kjøtt hamburger, tomatsalsa og chipotlemajones

hamburger, tomatsalsa og chipotlemajones>

720 g hamburgerkjøtt fra din lokale slakter

 

Burgerkjøttet rulles opp i plastfilm. Kuttes i porsjoner på ca 180 g blir de for tykke, kan du press den litt ned.

Grilles eller stekes i pannen i ca 2 minutter på hver side, la dem hvile i ca 3 minutter, de skal fortsatt være en rå kjerne.

 

Tomatsalsa

200 g perletomater

1 ss kapers

1 sjalottløk

8 cornichons

fingersalt og svart, kvernet pepper

 

Del tomatene i 4,finhakk cornichons og kapers. Bland sammen med tomatene, ha i litt oliven olje, salt og pepper.

Serveres på toastet pain de mie som kan kjøpes hos din lokale baker. Du kan og bruke landbrød, burgerbrød eller et annet favorittbrød.

 

Chipotlemajones

1 egg

1 ss dijon sennep

1 ss hvitvinseddik

2 dl nøytralolje

2 dl god olivenolje

1 ts chipotle pulver

½ ts pimentoskrydder

 salt og  cayennepepper etter smak

 

Ha egg, sennep, chipotle, pimentoskrydder  og eddik i et litermål, kjør det sammen med stavmikser. Spe med olje til den blir tykk og god. Smak til med sitronsaft, salt og cayennepepper. Ha blandingen i en sprøytepose.

 

Tomatketchup

1 kg hermetiserte plommetomater

2 stilker stangselleri

4 sjalottløk

100 g brunt farin

200 g sherryeddik

1 ts koriander

4 laurbærblad

1 ts svart pepper

2 stjerneanis

 

Rist krydder i en panne, ha på brunt sukker og la det begynne å karamellisere seg. Ha på sherryeddiken og la det koke til sukkeret er løsnet opp.

Legg i finhakket løk og stangselleri. Kok dette i 5 minutter og ha på tomatene og kok dette inn i ca 1 time på middels varme, med jevnlig omrøring.

Tilsett anis, laurbærblad, og kjør i en blender til den er glatt og fin. Sil av og smak til med salt og pepper

 

Grønne saker

1 kepaløk

frissesalat

feldsalat

 

Løken kuttes i tynne skiver, salatene vaskes i iskaldt vann og renses.-Legg burgeren på tallerken, legg løkskiven på og topp med ketchup.

Legg skiven med pain de mie på og topp den med tomatsalsaen. Ha på en god klikk med chipotlemajones.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev