720 g hamburgerkjøtt fra din lokale slakter
Burgerkjøttet rulles opp i plastfilm. Kuttes i porsjoner på ca 180 g blir de for tykke, kan du press den litt ned.
Grilles eller stekes i pannen i ca 2 minutter på hver side, la dem hvile i ca 3 minutter, de skal fortsatt være en rå kjerne.
Tomatsalsa
200 g perletomater
1 ss kapers
1 sjalottløk
8 cornichons
fingersalt og svart, kvernet pepper
Del tomatene i 4,finhakk cornichons og kapers. Bland sammen med tomatene, ha i litt oliven olje, salt og pepper.
Serveres på toastet pain de mie som kan kjøpes hos din lokale baker. Du kan og bruke landbrød, burgerbrød eller et annet favorittbrød.
Chipotlemajones
1 egg
1 ss dijon sennep
1 ss hvitvinseddik
2 dl nøytralolje
2 dl god olivenolje
1 ts chipotle pulver
½ ts pimentoskrydder
salt og cayennepepper etter smak
Ha egg, sennep, chipotle, pimentoskrydder og eddik i et litermål, kjør det sammen med stavmikser. Spe med olje til den blir tykk og god. Smak til med sitronsaft, salt og cayennepepper. Ha blandingen i en sprøytepose.
Tomatketchup
1 kg hermetiserte plommetomater
2 stilker stangselleri
4 sjalottløk
100 g brunt farin
200 g sherryeddik
1 ts koriander
4 laurbærblad
1 ts svart pepper
2 stjerneanis
Rist krydder i en panne, ha på brunt sukker og la det begynne å karamellisere seg. Ha på sherryeddiken og la det koke til sukkeret er løsnet opp.
Legg i finhakket løk og stangselleri. Kok dette i 5 minutter og ha på tomatene og kok dette inn i ca 1 time på middels varme, med jevnlig omrøring.
Tilsett anis, laurbærblad, og kjør i en blender til den er glatt og fin. Sil av og smak til med salt og pepper
Grønne saker
1 kepaløk
frissesalat
feldsalat
Løken kuttes i tynne skiver, salatene vaskes i iskaldt vann og renses.-Legg burgeren på tallerken, legg løkskiven på og topp med ketchup.
Legg skiven med pain de mie på og topp den med tomatsalsaen. Ha på en god klikk med chipotlemajones.