800g entrecôte av kjøttfe
1 dl smaksnøytral olje
nykvernet pepper
flaksalt
250 g saltet smør romtemperert
1ss fersk timian finhakket
1ss fersk rosmarin finhakket
1ss fersk basilikum finhakket
Nykvernet sort pepper
½ ts paprikapulver
bakepapir
500 g grønne bønner
12-16 mini plommetomater eller cherry tomater
1 stor sjalottløk
2 fedd hvitløk
Ha smøret i en kjøkkenmaskin med en eltekrok og kjør til det er mykt.
hH så i de friske urtene, paprikapulveret og kvernet pepper. Ha også gjerne litt salt om du ønsker.
Kjør det sammen og ha det på bakepapir hvor du lager en sylinder med smørret. Legg det i fryseren.
Da har du smør som du kan bruke når du trenger om det blir noe til overs. Kuttes i 1-2 cm høye biter som legges rett på biffen.
Del alle tomatene i to og dryss salt og pepper over. Legg de i en ildfast form med litt olje.
Sett det i ovnen på ca. 140 ° C og la de stå i 1til 2 timer slik at fuktigheten fordamper.
Når de ligner på soltørkede tomater og fortsatt har litt saft i seg er de klare. Ta de ut og sett de på benken.
Del entrecôten i fire fine biffer. Brun de i en god og varm panne i olje med salt og pepper.
Stek de ferdig i ovnen på 180° C i ca. 10 minutter. Eller ved kjernetemperatur på 64° C. Legg på kryddersmøret når du tar den ut av ovnen slik at det smelter.
Sett over en kjele med saltet vann til det koker. Rens bønnene og forvell de i vannet til de er møre med en litt hard kjerne. Avkjøl de i kaldt vann.
Grovhakk hvitløken og sjalottløken og ha den i en kjele med litt olje. Sett den på komfyren og la det bli godt og varmt.
Ha så i bønnene la det bli godt og varmt ha i tomatene og server.