Konfitert ribbe
1 side tynnribbe
2 hvitløk
1 bunt timian
solsikkeolje
salt og pepper
Gni ribba inn med hvitløk, timian, salt og pepper og la den stå 1-2 dager. Hell solsikkeolje over ribba så det dekker og sett den i ovnen på 65 °C i 10 timer. Når ribba er ferdig, tar du den ut av confiten og setter den til avkjøling. Deretter ruter du svoren og setter den i ovnen på 24 °C i 10-15 minutter og «popper» svoren.
Eplechutney
10 epler
1 vaniljestang
3-4 stjerneanis
½ løk
litt revet ingefær
2 ss demerarasukker
2 dl hvitvin
Kutt løken i brunoise og stek i nøytral olje uten å gi farge. Riv litt ingefær, tilsett sukker, vaniljestang og stjerneanis. Når sukkeret er oppløst, tilsett hvitvin og de grovhakkede eplene. Kok dem møre og ha dem på sylteglass.
Sous vide-bakt Iberico svinecarre
Legg en hel side svinecarre i en vakumpose med litt olivenolje, pepper og rosmarin. Vakumer posen og sous vide-bak den i vannbad på 62 °C i 3 timer eller bruk steamerovn. Brun svinet i varm panne rett før servering med litt olje og smør. La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres i koteletter langs benet.
Fondantpoteter
bakepoteter
timian, rosmarin og hvitløk
kyllingkraft
smør
salt og pepper
Kutt eller ring ut potetene etter ønsket form, sørg for at alle er like. Stek dem gylne i en panne sammen med timian, rosmarin, hvitløk, salt og pepper. Hell over varm kyllingkraft og braiser dem ferdig i ovnen.
Ertepuré
1 pose frosne erter
1 neve frisk mynte
2 ss olivenolje
½ sitron
salt og pepper
Kok opp en kasserolle med vann og hell i ertene, la dem koke i 2- 3 minutter. Kjør dem til puré med stavmikser sammen med mynte, litt olje og 1 dl av kokevannet. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.