Hovedretter Kjøtt Broccoli og blomkålstilker, gjøkalv, brissel og syrlig morkelsjy

Broccoli og blomkålstilker, gjøkalv, brissel og syrlig morkelsjy>

8 broccolistilker

8 blomkålstilker

200 g  smør

100 g vann med smøret

200 g renset og kokt gjøkalvbrissel

100 g hvetemel

salt og hvit pepper

maldonsalt

timian etter smak

hvitløk etter smak

solsikkeolje og smør

 

Rens broccolien og blomkålstilkene fri for skal og treler. Kok opp vann og monter inn smør. Smak til med salt og pepper.Kok stilkene møre i smørvannet, sil av og anrett dem umiddelbart. Ha på maldonsalt.

 

Lag gjerne en purè av blomkålrestene og toppene av broccolien kan kokes i smørvannet og drysses over.

 

Brisselen kuttes i ønskede biter og vendes i mel med salt og pepper. Stek brisselen sprø i en varm panne med solsikkeolje og glaser den med smør, timian og hvitløk tilslutt

 

MORKELSJY

4 dl innkokt kyllingkraft

50 g ferske morkler, forvellede og renset fri for jord

2 sjallottløk  i skiver

1 dl hvitvin

50 g smør

sitron

salt og hvit pepper

 

Fres sjallott øken og morklene, kok den ut med hvitvinen og redusèr.Tilsettkyllingkraften og kok inn til den tykner. Rør inn iskalde terninger med smør og smak til med salt og pepper

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev