8 broccolistilker
8 blomkålstilker
200 g smør
100 g vann med smøret
200 g renset og kokt gjøkalvbrissel
100 g hvetemel
salt og hvit pepper
maldonsalt
timian etter smak
hvitløk etter smak
solsikkeolje og smør
Rens broccolien og blomkålstilkene fri for skal og treler. Kok opp vann og monter inn smør. Smak til med salt og pepper.Kok stilkene møre i smørvannet, sil av og anrett dem umiddelbart. Ha på maldonsalt.
Lag gjerne en purè av blomkålrestene og toppene av broccolien kan kokes i smørvannet og drysses over.
Brisselen kuttes i ønskede biter og vendes i mel med salt og pepper. Stek brisselen sprø i en varm panne med solsikkeolje og glaser den med smør, timian og hvitløk tilslutt
MORKELSJY
4 dl innkokt kyllingkraft
50 g ferske morkler, forvellede og renset fri for jord
2 sjallottløk i skiver
1 dl hvitvin
50 g smør
sitron
salt og hvit pepper
Fres sjallott øken og morklene, kok den ut med hvitvinen og redusèr.Tilsettkyllingkraften og kok inn til den tykner. Rør inn iskalde terninger med smør og smak til med salt og pepper