Nyhet
Hovedretter Kjøtt Biff, sprø potet, løk og brunet smør

Biff, sprø potet, løk og brunet smør>

Biff

400 g biffkjøtt

salt og pepper

 

Krydre biffene med salt og pepper. Stek dem hardt i en stekepanne eller grill dem til du får sprø stekeskorpe. La dem hvile i tre minutter før de kuttes i 1 cm tykke skiver. Riv hjertesalat i blader og stek dem raskt i stekepanne med smør. Smak til og bland dette med kjøttet.

 

Sprø potet

Kutt bakepoteter i tynne skiver på mandolin. Ha på litt olje og stek under bakepapir i ovn ved 160 °C til skivene blir sprø. Smak til med salt.

 

Syltet løk

1 dl epleeddik

1 dl sukker

4 dl vann

8 gule delikatesseløk

 

Kok vann, sukker og eddik sammen. Juster smaken. Skrell løk og del i to. Kok dem i syltelaken til de er møre. Flak løken og legg opp på kjøttet.

 

Emulsjon

½ dl reduksjon, innkokt vin og eddik

2 eggeplommer

150 g nøttebrunet smør

 

Bland eggeplommer og reduksjon i en kjele. Ha i 1 ss vann. Smelt smøret i en annen kjele. Pisk eggeblandingen over høy varme til det begynner og tykne. Spe inn det brunede smøret til man får en tykk saus. Smak til med salt og sitronsaft.

 

Estragonpulver

1 bunt estragonstilker

 

Del stilkene i tre og tørk i ovn eller lufttørker ved 50 °C til de blir helt tørre. Kjør dem til fint grønt pulver. Dryss dette opp på retten og emulsjonen.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev