FOTO stian Broch
KOKK christoffer Bengtsson
appetitt 2/2013
800 g biff av okse
salt og sort kvernet pepper
La kjøttet ligge ute i en time, krydre med salt og pepper og stek til det får fin farge. Sett ovnen på 70° C, kjøttet ska ha 48 ° C i kjernetemperatur.
Ta det ut og la det hvile i 10 minutter, transjer kjøttet og ta hensyn til at fibrene blir skåret på skrå.
Wrångebäckkrem
6 gårdsegg, bare plommen
100 g revet Wrångebäckost
50 g smør, rørt mykt
Bland ost og eggeplommer i en thermomikser på 80° C i 11 minutter, tillsett det kalde smøret og rør det inn til slutt.
Rotgrønnsaker
Velg rotgrønnsaker som persillerot, skonsonerot, kålrabi, gulrøtter, nepe.
Vask og skrell dem og kok dem i lett saltet vann. Server med grovhakket flatpersille og ostekrem.