Hovedretter Kjøtt biff med ostekrem og rotgrønnsaker

biff med ostekrem og rotgrønnsaker>

800 g biff av okse

salt og sort kvernet pepper

 

La kjøttet ligge ute i en time, krydre med salt og pepper og stek til det får fin farge. Sett ovnen på 70° C, kjøttet ska ha 48 ° C i kjernetemperatur. Ta det ut og la det hvile i 10 minutter, transjer kjøttet og ta hensyn til at fibrene blir skåret på skrå.

 

 

Wrångebäckkrem

6 gårdsegg, bare plommen

100 g revet Wrångebäckost

50 g smør, rørt mykt

 

Bland ost og eggeplommer i en thermomikser på  80° C i 11 minutter, tillsett det kalde smøret og rør det inn til slutt.

 

Rotgrønnsaker

Velg rotgrønnsaker som persillerot, skonsonerot, kålrabi, gulrøtter, nepe.

Vask og skrell dem og kok dem i lett saltet vann. Server med grovhakket flatpersille og ostekrem.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev