2 svineskanker, gjerne ferdig lettsaltet, be butikkslakteren hjelpe deg
2 dl soya
2 dl mirin, japansk matvin, eller vanlig hvitvin
200 g koreansk chilipaste
1 liter vann
2 dl riseddik, eller epleeddik
8 fedd hvitløk, kuttet i skiver
100 g ingefær, kuttet fint
5 stjerneanis
2 ss sesamolje
1 ss fennikelfrø
1 ss szechuan pepper
200 g brunt sukker
3 hele kepaløk, kuttet grovt
2 gulrøtter, kuttet grovt
Om svineskanken er saltet, er det lurt å la den vanne ut i 1 time. Hvis du har mulighet, blander du alle ingrediensene og lar svineskanken marinere i dette i en dag, da blir det best. Men om det er litt dårlig tid trenger du ikke å marinere den først.
Tilsett ingrediensene eller marinaden i en kjele sammen med svineskanken.
Kok den med lokk på lav temperatur i 3 timer til det er mørt. Det kan avhenge av størrelse om den trenger lengre tid.Når svinet er mørt, tar du det ut og setter i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter for å gjøre skinnet sprøtt.
Resten av kokemarinaden reduseres litt for å bli til saus senere.
Garnityr
8 skorsonerrøtter
vann
sitronjuice av en sitron
4 laurbærblader
1 ss svartpepper
1 ss salt
3 ss honning
smør
urter som persille, estragon eller gressløk
2 ss sesamfrø
Du kan også erstatte med andre rotgrønnsaker som pastinakk eller persillerot. Det passer like bra. Skrell skorsonerroten eller dine valgte rotgrønnsaker.
Kok dem i vann med salt, pepper, laurbærblad, litt sitron til de er møre i ca. 10 minutter. Dette kan du sjekke med en liten kniv.
La dem dampe av, og stek dem i en panne med litt olje og smør. Smak til med salt, pepper, honning og litt sitronjuice. Garner med sesamfrø og urter.