Nyhet
Hovedretter Kjøtt Asiatiskinspirert svineskank

Asiatiskinspirert svineskank>

2 svineskanker, gjerne ferdig lettsaltet, be butikkslakteren hjelpe deg

2 dl soya

2 dl mirin, japansk matvin, eller vanlig hvitvin

200 g koreansk chilipaste

1 liter vann

2 dl riseddik, eller epleeddik

8 fedd hvitløk, kuttet i skiver

100 g ingefær, kuttet fint

5 stjerneanis

2 ss sesamolje

1 ss fennikelfrø

1 ss szechuan pepper

200 g brunt sukker

3 hele kepaløk, kuttet grovt

2 gulrøtter, kuttet grovt

 

Om svineskanken er saltet, er det lurt å la den vanne ut i 1 time. Hvis du har mulighet, blander du alle ingrediensene og lar svineskanken marinere i dette i en dag, da blir det best. Men om det er litt dårlig tid trenger du ikke å marinere den først.

Tilsett ingrediensene eller marinaden i en kjele sammen med svineskanken.

Kok den med lokk på lav temperatur i 3 timer til det er mørt. Det kan avhenge av størrelse om den trenger lengre tid.Når svinet er mørt, tar du det ut og setter i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter for å gjøre skinnet sprøtt.

Resten av kokemarinaden reduseres litt for å bli til saus senere. 

 

Garnityr

8 skorsonerrøtter

vann

sitronjuice av en sitron

4 laurbærblader

1 ss svartpepper

1 ss salt

3 ss honning

smør

urter som  persille, estragon eller gressløk

2 ss sesamfrø

 

Du kan også erstatte med andre rotgrønnsaker som pastinakk eller persillerot. Det passer like bra. Skrell skorsonerroten eller dine valgte rotgrønnsaker.

Kok dem i vann med salt, pepper, laurbærblad, litt sitron til de er møre i ca. 10 minutter. Dette kan du sjekke med en liten kniv.

La dem dampe av, og stek dem i en panne med litt olje og smør. Smak til med salt, pepper, honning og litt sitronjuice. Garner med sesamfrø og urter.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev