Rustikk hasselnøttgnocchi
1 stor, kokt mandelpotet, uten skall
1 egg
Ca. 150 g mel, gjerne fint pastamel og litt til baking
40 g hasselnøttkjerner, ristet, bløtlagt og kjørt til puré
50 g revet parmesan
200 g red, russian kale
1 sjalottløk, finhakket
Bland det tørre, mos poteten, klekk i et helt egg og rør godt sammen de øvrige ingrediensene. La deigen hvile i 30 minutter. Trill ut deigen til en lang pølse og kutt rustikke, fine emner til gnocchi. Blansjer, drener og stek dem i panne med smør, sjalottløk og finsnittet red russian kale.
Grillet eplepurè
1 kg epler
200 g Rørossmør
salt og pepper
Vask eplene godt og grill dem i ovnen hele med skall og kjernehus. Grill dem på 180 °C til de er møre, ca. 30 minutter. Pass på at de ikke eksploderer.
Ta dem ut av ovnen og kjør til en fin puré på foodprosessor sammen med smør. Sil av pureen slik at man får ut frø og kjerner. Smak til med salt og pepper.