300 g loff, uten skorpe
3 dl melk
400 g spinat
2 ss persille
2 ss gressløk
2 ss estragon
1 ts finhakket hvitløk
6 ss hvetemel
2-3 egg
1 knivsodd muskatnøtt
salt og pepper
3 ss olivenolje
Loffen deles opp i små biter og legges i melken til den blir helt bløt. Spinaten kuttes grovt. Ta vare på noen fine blander som kan brukes til pynt. Den varmes raskt i pannen med litt olivenolje sammen med hvitløken. Elt spinaten inn med brødet sammen med resten av ingrediensene. Deigen skal være fast og fin slik at den lett kan formes til små fine boller med en skje.
Kok opp 2 liter vann med litt salt. Legg bollene i vannet og la dem få trekke i ca 4-5 minutter. Ta dem ut og la vannet renne godt av. Brun bollene i oljen og anrett på tallerken.
Salviesmør
8 salvieblader
4 ss usaltet smør
2 ss pinjekjerner
1 hvitløksfedd
salt og pepper
Smøret brunes i pannen sammen med hvitløk og pinjekjerner. Ha salvien i smøret og krydre litt med salt og pepper. Slå smøret over urtebollene. Dryss over finrevet parmesan og friske spinatblader.